Όλοι όσοι βρέθηκαν στην επίσημη πρεμιέρα της «Όμορφης πόλης» του Μίκη Θεοδωράκη! Φωτογραφίες

Παρουσία του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και της Προέδρου του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ» στο Μέγαρο Μουσικής, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020. Μέρος των εσόδων της πρεμιέρας θα δοθούν στο Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο».

Συγκινημένη η Πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον Μίκη Θεοδωράκη λέγοντας: «Ο κορυφαίος Έλληνας Μίκης Θεοδωράκης για ακόμα μια φορά ανοίγει την αγκαλιά του για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Η θρυλική παράστασή του αναβιώνει και ο ίδιος θέλησε και πάλι να στηρίξει το έργο μας προσφέροντας μέρος των εσόδων της πρεμιέρας στην «ΕΛΠΙΔΑ». Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την αγάπη και τη στήριξή του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές».

Μάνος Νιφλής – Μάκης Τσέλιος

Μισό και πλέον αιώνα μετά το πρώτο ανέβασμα της θρυλικής παράστασης, το καλοκαίρι του 1962, η «Όμορφη πόλη» αναβιώνει στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από τις 17 έως τις 30 Ιανουαρίου 2020. Με άξονα-μύθο τις γνωστές μελωδίες του μεγάλου μας μουσουργού και την ποίησή του για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή, ο σκηνοθέτης Γιώργος Βάλαρης δημιουργεί και παρουσιάζει μια σύγχρονη «Όμορφη πόλη» του 2020, μια μοναδική θεατρική-μουσική υπερπαραγωγή, μια ωδή στον μεγάλο μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Δημήτρης Κουτσούμπας

Η σύζυγος του Κώστα Καζάκου, Τζένη Κόλλια με την κόρη τους, Ηλέκτρα Καζάκου

Κωνσταντίνος Φάμης – Υρώ Μανέ

Μαρία Ιωαννίδου – Δημήτρης Κρητικός

Στέλλα Καρμίρη – Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Μαρία Ψαθά – Λένα Νίτσου

Μίκης Θεοδωράκης

Ιωάννα Μαρτζούκου – Κωνσταντίνος Καζάκος

Μάρω Θεοδωράκη-Ελισάβετ Μουτάφη-Μάνος Νιφλής

Ηλέκτρα Καζάκου-Κώστας Καζάκος-Τζένη Κόλλια

Ιωάννα Μαρτζούκου-Τζένη Καζάκου-Κωνσταντίνος Καζάκος-Γιώργος

Μόνικα Χριστοδούλου με το σύζυγό της, Σταύρο Ξενίδη

Δημήτρης Κουτσούμπας, Λίνα Μενδώνη, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Γιώργος Βάλαρης, Μίκης Θεδωράκης

Γιώργος Βάλαρης – Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος, NDP, Papadakis Press

Read More

And More