Ολοκαίνουργια σειρά έρχεται στην ΝΕΤ, εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία!

Μια νέα σειρά εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα στη ΝΕΤ. Με τίτλο «Η επιστροφή του Οδυσσέα», η σειρά γαλλικής παραγωγής ταξιδεύει στην Ιθάκη, τον 8ο π.χ. αιώνα. Οπως και η «Οδύσσεια» του 1997 με τον Αρμάντ Ασάντε, την Ειρήνη Παππά και την Ιζαμπέλα Ροσελίνι, έτσι και η νέα «Οδύσσεια» αφηγείται το πιο συγκλονιστικό ταξίδι όλων των εποχών.

Ο πόλεμος της Τροίας έχει τελειώσει εδώ και δέκα χρόνια. Οι Ελληνες έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους νικητές. Ολοι εκτός από έναν. Ο ίδιος ο βασιλιάς της Ιθάκης, ο Οδυσσέας, έχει χαθεί στη θάλασσα. Πρίγκιπες από όλη την επικράτεια, θεωρώντας τον νεκρό, έχουν εισβάλει και εγκατασταθεί στο βασίλειό του, διεκδικώντας τη γυναίκα του, Πηνελόπη, και τον θρόνο του.

Η Πηνελόπη, στην προσπάθειά της να ξεγελάσει τους μνηστήρες, και να σώσει το γιο της, Τηλέμαχο, υπόσχεται ότι θα επιλέξει έναν από αυτούς όταν θα τελειώσει το εργόχειρό της, το σάβανο του πεθερού της, του βασιλιά Λαέρτη.Ο Τηλέμαχος, σίγουρος ότι ο πατέρας του ζει, αποφασίζει να ναυλώσει ένα καράβι και να τον αναζητήσει.

Το πρώτο επεισόδιο περιγράφει την ακυβέρνητη και ρημαγμένη Ιθάκη που είναι πλέον η σκιά του εαυτού της. Μετά από 20 χρόνια απουσίας του Οδυσσέα, το νησί δεν μπορεί να κυβερνηθεί παρά μόνο από τον βασιλιά του. Υπάρχουν δύο πιθανότητες: να συνεχίσουν να περιμένουν την επιστροφή του Οδυσσέα ή να δηλώσουν ότι είναι νεκρός και να δεχθούν ότι κάποιος άλλος θα ανέβει στον θρόνο.

Η βασιλική οικογένεια, με επικεφαλής την Πηνελόπη, αρνείται αυτή την επιλογή.

Ο Οδυσσέας θα επιστρέψει. Το ξέρει. Ο γιος της Τηλέμαχος την υποστηρίζει αλλά είναι ανίσχυρος μπρος στην παρουσία των μνηστήρων, που έχουν «καταλάβει» το παλάτι τα τελευταία 10 χρόνια…

Read More

And More