Ολόκληρη η απολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου – Παρουσιάζει μία άλλη Χρυσή Αυγή

Ολόκληρη η απολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος και ήδη βρίσκεται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού έχει στη διάθεσή του το NewsIt!

O κ. Μιχαλολιάκος ενώπιον του ανακριτή αρνήθηκε κάθε σύνδεσή του με τις τηλεφωνικές επικοινωνίας πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι. Ο κ. Μιχαλοκιάκος δήλωσε πως είχε μία συνομιλία με τον βουλευτή Γιάννη Λαγό περίπου 40 λεπτά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά δεν αφορούσε εκείνο το αιματηρό περιστατικό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η μεταμεσονύχτια τηλεφωνική επικοινωνία τους είχε ως περιεχόμενο τη μετακίνησή του την επόμενη ημέρα, εξηγώντας πως ο βουλευτής Γιάννης Λαγός πάντα επικοινωνεί για τα μέτρα ασφαλείας με τον αρμόδιο διευθυντή της αστυνομίας.

Σχετικά με τα 13 τηλεφωνήματα που έγιναν το βράδυ της δολοφονίας από σταθερή σύνδεση με τα στοιχεία του Νίκου Μιχαλολιάκου προς τον πυρηνάρχη στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής απάντησε πως οι κλήσεις προς τον Πατέλη έγιναν από το κτίριο τεσσάρων ορόφων της οδού Μεσογείων όπου είναι η έδρα του κόμματος, οι δε αριθμοί αυτοί δεν είναι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ο προσωπικός μου αριθμός.

Παράλληλα, επισημαίνει πως τις ώρες εκείνες αποδεδειγμένα δεν ήταν στο χώρο των γραφείων, λέγοντας πως είναι ένας χώρος εις τον οποίο διέρχονται και εργάζονται άτομα με τα οποία είχε συνομιλήσει την προηγούμενη ημέρα ο Πατέλης.

«Τα τηλέφωνα αυτά είναι μεν στο όνομά μου, αλλά ουσιαστικά λειτουργούν κατόπιν παραχωρήσεώς μου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, διότι ως βουλευτής δικαιούμαι επτά δωρεάν τηλεφωνικές γραμμές», επεσήμανε ο κ. Μιχαλολιάκος.

Για τη δολοφονία του Φύσσα δήλωσε πως ενημερώθηκε την επόμενη ημέρα.

TI ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΡΟΜΕΝΟ ΩΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ

Ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε πως το συγκεκριμένο έγγραφο δεν είναι το πραγματικό καταστατικό της Χρυσής Αυγής που έχει κατατεθεί στον Άρειο Πάγο. Τα ίδια αναφέρει και για το ενημερωτικό φυλλάδιο Πρωτεσίλαος, λέγοντας πως και τα δύο είναι ψευδεπίγραφα κείμενα που απηχούν ακραφαινείς εθνικοσοσιαλιστικές θέσεις, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρει η Χρυσή Αυγή σε ιδεολογικό επίπεδο δεν έχει σχέση με το γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό του μεσοπολέμου, δηλαδή τη σβάστικα και χρησιμοποιούν μόνο αρχαιοελληνικά σύμβολα όπως ο αρχαιοελληνικός μαίανδρος. Μάλιστα, εξήγησε πωες τέτοιες αντιλήψεις είχε προ 35ετίας τις οποίες πλέον δεν αποδέχεται.

Ο ανακριτής ρώτησε τον κ. Μιχαλολιάκο και για το περιστατικό το βράδυ των εκλογών, όπου ο βουλευτής Γερμενής έδωσε εντολή στους δημοσιογράφους να εγερθούν, κατά την είσοδό του. Για αυτό το περιστατικό το χαρακτήρισε μεμονωμένο και ατυχές και δεν έχει καμία ευθύνη για αυτό.

Διάβασε περισσότερα στο Newsit

Read More

And More