Site icon TLIFE

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση του μακελάρη της Νορβηγίας – Ποιος ο σύνδεσμος με την Ελλάδα

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εκατοντάδες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο στο δικαστήριο του Όσλο όπου το μεσημέρι της Δευτέρας μεταφέρθηκε για να απολογηθεί ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο άνθρωπος που την περασμένη Παρασκευή αιματοκύλισε τη Νορβηγία.

Η ακροαματική διαδικασία κράτησε λιγότερο από μια ώρα και έγινε κεκλεισμένων των θυρών, παρά το αίτημα που είχε διατυπώσει νωρίτερα ο κατηγορούμενος. Η απόφαση του δικαστή Κιμ Χέγκερ για το αν θα τεθεί ο Μπρέιβικ σε προσωρινή κράτηση θα ανακοινωθεί στις 17:15 (ώρα Ελλάδας).
Οι εισαγγελικές αρχές θα ζητήσουν να διπλασιαστεί ο χρόνος κράτησής του στους δυο μήνες, από έναν που είναι τώρα.

Ο 32χρονος δράστης έφτασε, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, στο δικαστήριο στις 14:46 (ώρα Ελλάδας). Μόλις έγινε αντιληπτός από το πλήθος που είχε από νωρίς συγκεντρωθεί στο δικαστήριο, ο μακελάρης αποδοκιμάστηκε έντονα. «Πρόδωσες την πατρίδα σου» και «καταραμένε προδότη» του φώναζε το πλήθος, ενώ χτυπούσαν και το αυτοκίνητο που -πιστεύεται- ότι τον μετέφερε.

«Όλοι εδώ τον θέλουν νεκρό», δήλωσε ο ένας από τους τρεις ή τέσσερις ανθρώπους που χτυπούσαν το αυτοκίνητο!
Ο 32χρονος δράστης προσπάθησε να θέσει τους όρους του πριν παρουσιαστεί στο δικαστήριο: ήθελε ανοιχτή ακρόαση και να φοράει στολή. Ήθελε –όπως μετέφερε μέσω του δικηγόρου του- να πει στον νορβηγικό λαό γιατί θέρισε 93 ζωές. Το δικαστήριο δεν δέχτηκε, η ακρόαση θα είναι κλειστή για το κοινό και τους δημοσιογράφους.

Ο Έλληνας «ναΐτης»
Στο μανιφέστο των 1.500 σελίδων που ανέβασε στο δικαστήριο ο Μπρέιβικ υπάρχει αναφορά στην ιστορία της Ελλάδας, στον Θουκυδίδη, στη συνεισφορά του ελληνικού πολιτισμού στον ευρωπαϊκό, ενώ χαρακτηρίζει τη Μικρασιατική Καταστροφή «γενοκτονία των Ελλήνων».

Διάβασε περισσότερα στο newsit

© 2024 tlife.gr