«Ωνάσης: Τα θέλω όλα»: Όλα όσα έγιναν στην συνέντευξη Τύπου στο Παλλάς! [pics,video]

«Ωνάσης: Τα θέλω όλα»: Όλα όσα έγιναν στην συνέντευξη Τύπου στο Παλλάς! [pics,video] | tlife.gr

Τρίτη, 1 και μισή το μεσημέρι και η Βουκουρεστίου πλημμυρίζει με γνωστές παρουσίες του καλλιτεχνικού χώρου. Αφορμή; Η συνέντευξη Τύπου της παράστασης «Ωνάσης: Τα θέλω όλα» του Σταμάτη Φασουλή που θα ανέβει σε λίγες μέρες στο θέατρο Παλλάς. Ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης θα φέρει στο θεατρικό σανίδι την πολυτάραχη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση με πρωταγωνίστριες τις τρεις γυναίκες σταθμό στην ζωή του Τίνα Λιβανού, Τζάκι Κένεντι και Μαρία Κάλλας, που θα ενσαρκώσουν οι: Ευγενία Δημητροπούλου, Δήμητρα Ματσούκα και Κατερίνα Παπουτσάκη.

Η πρώτη «γεύση» από την παράσταση του Παλλάς που αναμένεται να γίνει το talk of the town στα καλλιτεχνικά δρώμενα του χειμώνα, δόθηκε στην συνέντευξη Τύπου σε ένα κλίμα συγκίνησης και ανυπομονησίας για το άνοιγμα της αυλαίας. Ο Σταμάτης Φασουλής, μιλώντας μάλιστα για τη νέα του παράσταση αποκάλυψε πως η αρχική ιδέα ανήκει στον πρωτοπόρο του Παλλάς, Γιάννη Κεντ. Έπειτα ο ίδιος ανέλαβε να κάνει όλη την έρευνα για τη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση. Μια έρευνα που βασίστηκε κυρίως στα γεγονότα που ανέφεραν οι εφημερίδες της εποχής και όχι τόσο στις βιογραφίες για τον Ωνάση.

Δήμητρα Ματσούκα

Κατερίνα Παπουτσάκη

Κατερίνα Παπουτσάκη, Μέμος Μπεγνής, Ευγενία Δημητροπούλου

Ιδιαίτερα χαρούμενες και συγκινημένες για τους ρόλους τους είναι και οι τρεις πρωταγωνίστριες τους. Η Δήμητρα Ματσούκα ως Τζάκι Κένεντι θα προσπαθήσει να αποδώσει όσο καλύτερα μπορεί τον πολυδιάστατο χαρακτήρα μιας τόσο δυναμικής γυναίκας. Η Κατερίνα Παπουτσάκη ως Μαρία Καλλάς, ανέφερε πως έχει αγωνία και δουλεύει σκληρά για να φανεί αντάξια των προσδοκιών ενός τέτοιου ρόλου. Και τέλος η Ευγενία Δημητροπούλου, ενσαρκώνοντας την Τίνα Λιβανού θα προσπαθήσει να δώσει τον καλύτερό της εαυτό στην παράσταση.

Όλη η ομάδα της παράστασης «Ωνάσης: τα θέλω όλα»!

Δήμητρα Ματσούκα, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ευγενία Δημητροπούλου

Την μουσική του έργου έχει αναλάβει να γράψει ο Κωστής Μαραβέγιας, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε πολλές φορές κοντά στους πρωταγωνιστές στις πρόβες, γράφοντας «πάνω τους» τα τραγούδια και συνθέτοντας μετά τα κομμάτια που θα ακουστούν στη σκηνή!

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Η ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση μοιάζει με σύγχρονο παραμύθι και ως τέτοια έχει εξιστορηθεί εκατοντάδες φορές σε δημοσιεύματα από όλο τον κόσμο, κινηματογραφικές μεταφορές ή ακόμη και βιβλία. Η ταραχώδης ζωή ενός “κοφτερού” μυαλού που “διάβασε” την εποχή του και κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες του 20ου αιώνα. Σε μία πολυτάραχη σε όλα τα επίπεδα επαγγελματική και προσωπική πορεία, συγκρούστηκε με τα μεγαλύτερα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της εποχής, και ταυτόχρονα συνδέθηκε και σημάδεψε τις εμβληματικότερες και διασημότερες γυναίκες της εποχής, όπως την Τίνα Λιβανού, την Τζάκι Κένεντι και την Μαρία Κάλλας. Θάρρος και επιχειρηματικό ένστικτο, αυτό ήταν που τον χαρακτήριζε και που αποτέλεσε το δίπτυχο της επιτυχίας του.

Η παράσταση του Σταμάτη Φασουλή αποτελούμενη από ένα θίασο 25 ηθοποιών, βασισμένη σε διεθνή βιβλιογραφία, δημοσιογραφική έρευνα και προσωπικές μαρτυρίες, θα αποτελέσει μια θεατρική απόδοση της ζωής του Ωνάση με όλα τα στοιχεία του γνήσιου θεάτρου. Δράση, σασπένς, ύβρη και κάθαρση.

Στο ρόλο του Αριστοτέλη Ωνάση ο Σταμάτης Φασουλής. Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες της ζωής του, τη Τζάκι Κένεντι υποδύεται η Δήμητρα Ματσούκα, την Μαρία Κάλλας, η Κατερίνα Παπουτσάκη και την Τίνα Λιβανού, η Ευγενία Δημητροπούλου. Στο ρόλο του δαιμόνιου δημοσιογράφου που ερευνά και καταγράφει τη ζωή του, ο Μέμος Μπεγνής.

Τον Ωνάση σε νεαρή ηλικία ερμηνεύει ο Αγησίλαος Μικελάτος.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Σταμάτης Φασουλής, Δήμητρα Ματσούκα, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μέμος Μπεγνής, Ευγενία Δημητροπούλου, Αγησίλαος Μικελάτος

ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ:

Πένυ Αγοραστού, Γιάννης Αθητάκης, Μανώλης Γεραπετρίτης, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Δημήτρης Καραμπέτσης, Τατιάνα Μελίδου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Ελένη Ρουσσινού, Τζένη Σκαρλάτου, Νίκος Σταυρακούδης, Κοραλία Τσόγκα, Κώστας Φαλελάκης και άλλοι.

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς

Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη

Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Παύλος Σαχπεκίδης

Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης

 

Δες φωτογραφίες:

Κατερίνα Παπουτσάκη

Πένυ Αγοραστού

Κατερίνα Παπουτσάκη, Ευγενία Δημητροπούλου, Αγησίλαος Μικελάτος, Πένυ Αγοραστού

Μέμος Μπεγνής, Ευγενία Δημητροπούλου, Σταμάτης Φασουλής, Ντένυ Βαχλιώτη, Κατερίνα Παπουτσάκη

Κωστής Μαραβέγιας, Γιάννης Κεντ

Κατερίνα Παπουτσάκη, Γιάννης Κεντ, Ντένη Βαχλιώτη

Ευγενία Δημητροπούλου, Μέμος Μπεγνής, Πένυ Αγοραστού

Ευγενία Δημητροπούλου, Πένυ Αγοραστού, Μέμος Μπεγνής, Κατερίνα Παπουτσάκη, Κωστής Μαραβέγιας

Αγησίλαος Μικελάτος, Ευγενία Δημητροπούλου, Μέμος Μπεγνής, Δήμητρα Ματσούκα, Σταμάτης Φασουλής, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ντένη Βαχλιώτη

Ρεπορτάζ: Μαρία Ρουμελιώτου

READ more