Οργισμένη απάντηση της εταιρείας του Σαββιδάκη: «Η ανακοίνωση της EBU εκθέτει την ΕΡΤ, που δεν θέσπισε γραπτούς κανόνες!»

Οργισμένη απάντηση της εταιρείας του Σαββιδάκη: «Η ανακοίνωση της EBU εκθέτει την ΕΡΤ, που δεν θέσπισε γραπτούς κανόνες!» | tlife.gr

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η διαδικασία της επιλογής του τραγουδιού για το διαγωνισμό της Eurovision. Μετά τον οριστικό αποκλεισμό του Γιάννη Σαββιδάκη, η εταιρεία παραγωγής του στέλνει την επίσημη απάντησή, όσον αφορά την απόφαση της ΕΡΤ.

Όπως είχε αναφέρει πρώτα στο TLIFE, ο υπεύθυνος της εταιρείας είναι προκλητικό η Δημόσια Τηλεόραση να προβάλλει ως λόγο απόρριψης του Γιάννη Σαββιδάκη ότι η εταιρεία του δεν είναι “μεγάλη”!.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της EBU, η ΕΡΤ, όπως και τα υπόλοιπα μέλη είναι ελεύθερα ν’ αποφασίσουν τη μέθοδο-τρόπο της επιλογής τον συμμετεχόντων, για τον διαγωνισμό της Eurovision.

Ο μοναδικός όρος που τίθεται βάση των όρων του διαγωνισμού, είναι ότι η διαδικασία της επιλογής πρέπει να είναι δίκαιη και με πλήρη διαφάνεια και σύμφωνα με τους κανονισμούς της αντίστοιχης εθνικής επιλογής και ότι οι συμμετέχοντες καλύπτουν τα κριτήρια που θέτουν οι κανονισμοί του διαγωνισμού της Eurovision.
Το ελάχιστο όριο ηλικίας για τους συμμετέχοντες είναι 16 χρονών και δεν υπάρχει άλλος ηλικιακός περιορισμός. Η ΕΡΤ, όπως και κάθε διαγωνιζόμενος από τις 43 χώρες του φετινού διαγωνισμού της Eurovision, έχει την δικαιοδοσία να ορίσει τους όρους της επιλογής της εθνικής εκπροσώπησης, είτε με εσωτερική επιλογή, είτε σε συνεργασία με δισκογραφικές εταιρείες, είτε με δημόσια ψηφοφορία, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο επιλογής.

Μετά από αυτήν την ανακοίνωση έρχεται και η επίσημη απάντηση της δισκογραφικής εταιρείας του Γιάννη Σαββιδάκη, που καταδικάζει το γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν θέσπισε εξ’ αρχής γραπτούς όρους για τη διαδικασία επιλογής του τραγουδιού, ή ότι προβάλλει ένα παιχνίδι μεταξύ εταιρειών, απορρίπτοντας τον καλλιτέχνη επειδή δεν είναι σε μεγάλη εταιρεία. Με δυο λόγια ισχυρίζεται ότι η ανακοίνωση της EBU εκθέτει την ΕΡΤ και τα επιχειρήματά της.

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας Γ. Σαββιδάκη για να τον αποκλεισμό του:
Ενώ η ΕΡΤ είχε την δυνατότητα να προβάλλει και να καταρρίψει κάθε λόγο περί αδιαφάνειας για τον διαγωνισμό της Eurovision 2011 για τον ελληνικό τελικό εντούτοις έπραξε το αντίθετο. Ενώ περιμέναμε να μας παραπέμψει σε συγκεκριμένους γραπτούς κανόνες διεξαγωγής τους διαγωνισμού στην Ελλάδα, όπως οφείλει, αντιθέτως χάθηκε μέσα σε ανούσιους επιπόλαιους λόγους. Ειδικότερα:
α. Υπενθυμίζουμε στην ΕΡΤ πως ο διαγωνισμός δεν είναι μεταξύ δισκογραφικών εταιρειών αλλά
είναι μεταξύ τραγουδιών που ουδέποτε τα άκουσαν. Τουλάχιστον το δικό μας τραγούδι. Δεν νομίζουμε λοιπόν πως την ενδιαφέρει αν οι εταιρείες είναι μεγάλες ή μικρές αλλά τι δυναμική
έχουν.
Είναι προκλητικό η Δημόσια Τηλεόραση να προβάλει ως λόγο απόρριψης του Γιάννη Σαββιδάκη ότι η εταιρεία του δεν είναι “μεγάλη”. Προφανώς η ΕΡΤ δεν μελέτησε καν το φάκελο της εταιρείας, διότι αν το έκανε θα είχε προσέξει ότι μέσα αναγραφόταν η μόνιμη συνεργασία μας με δύο από τους μεγαλύτερους διεθνείς οργανισμούς διανομής σε Ευρώπη Αμερική και Ασία (Twilight και Intergroove) καθώς και με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες promotion στην Ευρώπη (CMC Entertainment) η οποία θα κάλυπτε πλήρως την εικόνα του ελληνικού τραγουδιού σε Ευρώπη και Αμερική, με τα κεντρικά γραφεία τους να έχουν ως έδρα την Γερμανία.
β. Όσο για τον δεύτερο λόγο της απόρριψης μας ότι δηλαδή επιλέχθηκαν πρωτοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες, τονίζουμε πως αρχικά δεν υπήρχαν οι όροι αυτοί. Θεσπίστηκαν εκ των υστέρων και μάλιστα προφορικά και το κυριότερο, έγινε δεκτός ο φάκελος της εταιρείας μας στις 29/12/2010 για τη συμμετοχή του Γιάννη Σαββιδάκη στον ελληνικό τελικό για τον διαγωνισμό της Eurovision. Θα έπρεπε να μην γίνει αποδεκτή από την αρχή αν δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, οι οποίες βέβαια ποτέ δεν υπήρξαν. Θέλουμε να τονίσουμε πως ένας σοβαρός οργανισμός και δη Δημόσιος, θεσπίζει γραπτούς κανόνες και προϋποθέσεις για κάθε διαγωνισμό και τους δημοσιοποιεί, όπως έπραξαν όλα τα δίκτυα της ΕΥΡΩΠΗΣ. Η ΕΡΤ ενώ μιλά για πρόσκληση ενδιαφέροντος εντούτοις η συγκεκριμένη πρόσκληση δεν βρίσκεται πουθενά δημοσιευμένη. Από την στιγμή που αρχικά δέχτηκε τον φάκελο της εταιρείας μας γιατί μετά τον απορρίπτει;
γ. Περί αναφοράς της ΕΡΤ στην EBU η εταιρεία μας έχει συνομιλήσει με τον κ. Sietse Bakker – Event Supervisor Eurovision Song Contest και έχει γραπτώς τα επιχειρήματα της EBU που καλώς ή κακός εκθέτουν την ΕΡΤ. Σαφώς η ΕΡΤ έχει κάθε ελευθερία και κάθε δικαίωμα να επιλέξει όποιον καλλιτέχνη και όποιο τραγούδι θέλει αφού θεσπίσει όρους και δημοσιεύσει γραπτώς τους όρους και τις προϋποθέσεις.

READ more