Όσα έγιναν στην παρουσίαση του “Safe Water Sports” που δημιουργήθηκε με τραγική αφορμή τον θάνατο του 10χρονου Μιχαήλ

Η μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία “Safe Water Sports” μπορεί να δημιουργήθηκε λόγω μιας τραγικής αφορμής, αλλά όπως έγινε ξεκάθαρο στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες από τους δημιουργούς της, για τον σκοπό και το όραμα της, είναι εδώ για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και επομένως την χαρά των θαλάσσιων σπορ για όλους.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της Ολυμπιακής Επιτροπής στο Χαλάνδρι, άνοιξε με την ομιλία του ο ιδρυτής και πρόεδρος της “Safe Water Sports”, Παναγιώτης Μιχαήλ – Πασχαλάκης που μίλησε για την στιγμή που άλλαξε για πάντα την ζωή του, όταν ο10χρονος γιος του Μιχαήλ έφυγε από τη ζωή ενώ διασκέδαζε κάνοντας θαλάσσια σπορ στη Μύκονο. Ο μικρός Μιχαήλ έγινε έτσι η αφορμή με το τραγικό τέλος του για την δημιουργία της πρωτοβουλίας.

Ο μικρός Μιχαήλ έχασε την ζωή το περασμένο καλοκαίρι, ενώ έκανε μαζί με φίλους του “μπανάνα”. Ο πατέρας του δεν άφησε το βάρος της θλίψης να τον αδρανοποιήσει. Αντίθετα μετουσίωσε τον πόνο του σε δράση με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ασφάλεια στα θαλάσσια σπορ.

Εκτός από τον ιδρυτή της “Safe Water Sports” που μίλησε για την προστασία και την ασφάλεια του κοινού που κάνει θαλάσσια σπορ στη χώρα μας, αλλά και την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των σπορ που προσφέρονται στην Ελλάδα, βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν και ο αντιπρόεδρος της μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας, Απόστολος Καγκελάρης.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν σημαντικά πρόσωπα από τον χώρο του θαλάσσιου αθλητισμού, όπως ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης -προσεκκλημένος του σωματείου- αλλά και ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο θαλάσσιο σκι, Γιώργος Χατζής.

Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχε επίσης και ο νομικός Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος αναφέρθηκε στην μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για την βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για τα θαλάσσια σπορ στην χώρα μας.

Το Λιμενικό Σώμα εκπροσώπησε ο Παναγιώτης Παρασκευάς, υπεύθυνος ελληνικής αστυνομίας της ελληνικής ακτοφυλακής. Στην εκδήλωση απήυθυναν χαιρετισμό επίσης ο Στάθης Κουτρουβίδης, Διευθυντής Γραφείου Υπουργού Αθλητισμού. ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης, Σύμβουλος Ατυχημάτων στο Νερό της Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Υπουργείο Υγείας, Συνεργάτης ΚΕΕΛΠΝΟ και Διευθυντής Αθλητικής Ναυαγοσωστικής και ο Γ. Βερνίκος, Γενικός Γραμματέας, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρωτοβουλία έχει σαν βασικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό και τη θάλασσα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την πρόληψη των ατυχημάτων. Το έλλειμμα ενημέρωσης που υπάρχει σε αυτόν τον τομέα άλλωστε αντικατοπτρίζεται στην “θλιβερή πρωτιά” της Ελλάδας, ανάμεσα σε 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους θανάτους από πνιγμούς και στα ατυχήματα με θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες με σκάφη.

Το “Safe Water Sports” μπορεί να αποτελέσει το εργαλείο μέσω του οποίου οι μπορούν να αναζητήσουν μια επιχείρηση και να πληροφορηθούν για τα βασικά στοιχεία αυτής όπως : την τοποθεσία που βρίσκεται, τον κατά τον νόμο υπεύθυνο, τα θαλάσσια σπορ και μέσα αναψυχής που προσφέρει, τους προπονητές που έχει, τον καιρό της περιοχής καθώς και άλλες γενικές πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό, ενώ παράλληλα οι επιχειρηματίες βρίσκουν την κατάλληλη πλατφόρμα για την προβολή της επιχείρησής της.

Μάθε περισσότερα για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία και τον τρόπο που λειτουργεί το web site του Safe Water Sports στο παρακάτω video.

Read More

And More