Σαλάτα California

55 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια σαλάτα υπερπαραγωγή… γιατί το γεγονός ότι προσέχεις τη διατροφή σου, δεν σημαίνει πως δεν θέλεις να δώσεις λίγη παραπάνω γεύση στο πιάτο.

Συστατικά

  • 680 γρ. καπνιστό μπέικον
  • 400 γρ. κρουτόν αρωματισμένα με σκόρδο (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κομμάτια φρυγανισμένο σκορδόψωμο ή παξιμάδια)
  • 4 φλιτζάνια κινέζικο λάχανο (ή μαρούλι σαλάτα ή λόλα)
  • 4 φλιτζάνια σπανάκι baby
  • 6 μέτριες ντομάτες (όχι πολύ ώριμες) κομμένες σε φεγγαράκια
  • Για το dressing αβοκαντο: 1 ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο και λιωμένο
  • μισό φλιτζ μαγιονέζα
  • μισό φλιτζ. Ξινή κρέμα
  • 3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 3 κ.σ. Ψιλοκομμένο άνηθο
  • ¼ φλιτζανιού γάλα
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήσε σε μέτρια φωτιά τις φέτες του μπέικον μέχρι να γίνουν τραγανές.
  • Βάλτες σε απορροφητικό χαρτί και όταν κρυώσουν κόψτες σε μικρότερα κομμάτια.
  • Ετοίμασε το dressing: Σε ένα μπλέντερ βάλε όλα τα υλικά και χτύπα τα μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο υγρό
  • Σε μια βαθιά σαλατιέρα βάλε με τη σειρά τα μισά κρουτόν, το μισό λάχανο ή μαρούλι και το μισό σπανάκι, τις μισές ντομάτες και το μισό μπείκον.
  • Ρίξε το μισό dressing δίνοντας έμφαση στις άκρες της σαλατιέρας. Επανέλαβε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και το dressing
  • Σκέπασε τη σαλατιέρα με διαφανή μεμβράνη και βάλτην στο ψυγείο μέχρι και 8 ώρες
  • Αν θέλεις πριν σερβρίρεις βάλε μερικές φετούλες αβοκάντο πάνω στη σαλάτα

Tip


Read More

And More