Όσκαρ 2018: Ποιες είναι οι πέντε φετινές υποψήφιες για το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου;

Η μεγάλη βραδιά των Όσκαρ πλησιάζει και όπως κάθε χρόνο οι κατηγορία με τις υποψηφιότητες για τον Α’ Γυναικείο Ρόλο είναι μια από τις αγαπημένες μας. Ποιες είναι όμως, οι πέντε φετινές πρωταγωνίστριες που διεκδικούν το χρυσό αγαλματίδιο;

Sally Hawkins – The Shape of Water

Η Sally Hawkins είναι η πρωταγωνίστρια της ταινίας “Η Μορφή του Νερού” και είναι για δεύτερη φορά υποψήφια για Όσκαρ. Το 2013 ήταν για πρώτη φορά υποψήφια για το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου με την ταινία “Θλιμμένη Τζάσμιν” του Γούντι Άλεν και φέτος διεκδικεί το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την εξαιρετική ερμηνεία της στην ταινία Η Μορφή του Νερού, που έχει κερδίσει ήδη το βραβείο Satellite.

Frances McDormand – Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Δυναμική, εντυπωσιακή και με μια ερμηνεία που συγκλονίζει βρίσκεται φέτος στις πέντε υποψήφιες για το φετινό Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, η Frances McDormand. Η ηθοποιός που το 1997 κέρδισε το πρώτο Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία Fargo και έχει προταθεί τρεις φορές για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου, διεκδικεί μια ακόμη διάκριση.

Margot Robbie – I, Tonya

Πρώτη υποψηφιότητα για το όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Margot Robbie που πρωταγωνίστησε στην ταινία “Εγώ, η Τόνια”. Η ξανθιά καλλονή από την Αυστραλία που είχε παίξει πλάι στον Leonardo Di Caprio στην ταινία “ Ο Λύκος της Wall Street” ήταν ακόμη υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα και βραβείο BAFTA.

Saoirse Ronan – Lady Bird

Η νεαρή πρωταγωνίστρια του Lady Bird έχει προταθεί δυο ακόμη φορές για Όσκαρ (Α’ και Β’ Γυναικείου Ρόλου) και φέτος διεκδικεί το Όσκαρ της Καλύτερης Ηθοποιύ με ένα ρόλο πρόκληση για εκείνη. Ήδη μάλιστα κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου στη φετινή απονομή των Golden Globes!

Meryl Streep – The Post

Meryl For President: Η πρωταγωνίστρια του «The Post» η μεγάλη κυρία του σινεμά, σπάει ακόμα μια φορά το (δικό της) ρεκόρ και είναι για 21η φορά υποψήφια για Όσκαρ. Έχοντας κερδίσει ήδη 3 Όσκαρ: δυο Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για τις ταινίες “Σιδηρά Κυρία” και “Sophie’s Choice” και Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία “Kramer vs Kramer”, διεκδικεί ένα ακόμη χρυσό αγαλματίδιο!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164