Όσκαρ 2024: Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στην Έμμα Στόουν – Το τρυφερό φιλί με τον σύζυγό της και το ατύχημα με το φόρεμα

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 11 Μαρτίου ολοκληρώθηκε η 96η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Dolby Theater στο Los Angeles. Παρουσιαστής της λαμπερής βραδιάς ήταν και φέτος ο Jimmy Kimmel.

Ο Γιώργος Λάνθιμος και το Poor Things είχαν 11 υποψηφιότητες, από τις οποίες βραβείο πήρε στις κατηγορίες Σκηνογραφίας, Κομμώσεις-Μακιγιάζ και Σχεδιασμό Κοστουμιών. Η Emma Stone, το απόλυτο φαβορί κατάφερε και κέρδισε το Βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου για τον ρόλο της Bella Baxter!

Η μούσα του Έλληνα σκηνοθέτη ανέβηκε στη σκηνή συγκινημένη να παραλάβει το Όσκαρ της, αποκαλύπτοντας πως… της σκίστηκε το φόρεμα, κατά πάσα πιθανότητα όταν τραγούδησε ο Ryan Gosling το «I am just Ken».

«Συγγνώμη αυτό είναι υπερβολικό… Έχασα λίγο τη φωνή μου. Sandra, Annette, Carey, Lily: το μοιράζομαι μαζί μας. Σας είναι ευγνώμων» είπε στην συνυποψήφιές της η Emma Stone, με τα δάκρυα να αρχίζουν να τρέχουν από τα μάτια της.

Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι πριν από μερικές μέρες ένιωσε πανικό ενόψει των Όσκαρ. Αλλά ο Γιώργος Λάνθιμος τη συμβούλευσε να το βγάλει από το μυαλό της γιατί, στην τελική, ήταν μια ομαδική προσπάθεια.

«Γιώργο, σε ευχαριστώ για το δώρο ζωής που μου έκανες προσφέροντας μου το ρόλο της Bella Baxter», είπε η Emma Stone, απευθυνόμενη στον Έλληνα σκηνοθέτη.


Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή να παραλάβει το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου για το Poor Things, η Emma Stone αντάλλαξε ένα τρυφερό φιλί με τον σύζυγό της, Dave McCary.

Φωτογραφίες: Reuters

Read More

And More