Όταν η Μαρία Κάλλας και η πριγκίπισσα του Μονακό διασκέδασαν στο Χιώτη! Θρυλική φωτογραφία

Ένας πραγματικός θησαυρός της νεοελληνικής ιστορίας είναι το αρχείο του γνωστού φωτογράφου, Τάκη Πανανίδη. Πέρσι το μεγαλύτερο κομμάτι της απίστευτης δουλειάς του έγινε ένα μοναδικό λεύκωμα με τις καλύτερες φωτογραφίες του Πανανίδη ο οποίος κατέγραψε με τον φωτογραφικό φακό του τα πιο σημαντικά πρόσωπα και τις πιο ενδιαφέρουσες περιόδους της ελληνικής μουσική!

Μια από τις φωτογραφίες του λευκώματος, είναι η θρυλική φωτογραφία της χειραψίας της Μαρίας Κάλλας με τον Μανώλη Χιώτη, όταν εκείνη πήγε να διασκεδάσει στο νυχτερινό κέντρο που εμφανιζόταν. Στην παρέα και η πρισκίπισσα του Μονακό, η πανέμορφη Grace Kelly.

/

Σεπτέμβριος του 1961. Ο Ωνάσης φιλοξενεί στη «Χριστίνα» το πριγκηπικό ζεύγος Ρενιέ-Γκρέις Κέλι. Είναι η εποχή που το «Ποτέ την Κυριακή» της προηγούμενης χρονιάς έχει γνωρίσει σε όλον τον κόσμο το μπουζούκι, είναι η εποχή που αρχίζει η τρέλα παγκοσμίως με το syrtaki dance. Ένα βράδυ, η Κάλλας επισκέπτεται με τη φιλοξενούμενή της τον Μανώλη Χιώτη και τη Μαίρη Λίντα, στη «Σπηλιά» του Παρασκευά στην Καστέλα. O Πανανίδης, που παρακολουθεί τον Μανώλη Χιώτη από τα πρώτα του βήματα, είναι εκεί και βγάζει αυτή τη θρυλική φωτογραφία.
Προσέξτε τη χειραψία Χιώτη Κάλλας, την αδυναμία της δεύτερης, και φυσικά την παγερή γοητεία της Κέλι. Το γέλιο της Λίντα είναι πάντα το ίδιο: η απλή χαρά της ζωής διαβάζουμε στο λεύκωμα κάτω από τη φωτογραφία…

Πηγή λεύκωμα Τάκη Πανανίδη: «Αυτόπτης Φωτομάρτυρας στην Οδό των Ονείρων» Εκδοσεις Τοπος” 2013

Read More

And More