Π. Φιλιππίδης: “Θέλω να πεθάνω ήρεμος και όρθιος!”

Για τις κριτικές που δέχτηκε, το ρόλο του 19χρονου που υποδύεται στο θέατρο και τη ζωή του μίλησε ο Πέτρος Φιλιππίδης. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για όλους και για όλα χωρίς φόβους και συστολές.

“Είναι συγκλονιστικό το ότι οι κριτικοί δεν αντέχουν την κριτική. Με κατηγόρησαν πως δεν ονοματίζω τους κριτικούς στους οποίους αναφέρομαι. Μα δεν λέω ονόματα από ευγένεια. Μόνο όταν λέω καλό για τον άλλον θα πω όνομα. Δεν φοβάμαι, αλλά δεν μου αρέσει να προσβάλλω”, δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο “Down Town”.
Ο ίδιος αυτήν την περίοδο πρωταγωνιστεί στο θεατρικό έργο “Χάρολντ και Μοντ” που μιλά για τον έρωτα και το θάνατο και παραδέχτηκε ότι δεν φοβάται εύκολα και ειδικά το θάνατο. Ωστόσο, “με αγχώνει το ότι δεν τον φοβάμαι. Δεν είναι τόσο ο φόβος για το θάνατο, όσο η επιθυμία για ζωή”, είπε και πρόσθεσε: “Θέλω να πεθάνω ήρεμος και όρθιος. Να καθίσω και να πω αντίο. Όσο για το να ζήσω εκτός θεάτρου, όχι δεν θα πάθω κατάθλιψη”
Ακόμη, ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός αποκάλυψε ότι συχνά πέφτει σε περιόδους που δε θέλει καθόλου να δουλέψει: “Φέτος, έκανα διακοπές τα Χριστούγεννα έπειτα από 30 χρόνια. Πήγαμε με την Ελπίδα και τον Δημήτρη στη Νέα Υόρκη, όπου πέρασα καταπληκτικά. Γύρισα και δεν ήθελα να δουλέψω. Ήθελα κι άλλο χρόνο, κι άλλα ταξίδια, κι άλλο τους δικούς μου, μαζί μου συνέχεια”.
Τέλος, ο Πέτρος Φιλιππίδης εξομολογήθηκε ότι δεν θα πατούσε ποτέ επί πτωμάτων για χάρη της δουλειάς, ενώ αν κάποια μέρα ερχόταν ο γιος του και του έλεγε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός, θα του έδινε την ευχή του.

Διάβασε περισσότερα στο “Down Town”

Read More

And More