Π. Τσαπανίδου: “Νιώθω τυχερή που κατάφερα να μεγαλώσω σωστά τα παιδιά μου”

“Είναι εξαιρετική τιμή”, υποστήριξε η Πόπη Τσαπανίδου για την βράβευσή τηε ως τηλεοπτική προσωπικότητα της χρονιάς 2011. Η δημοσιογράφος ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του περιοδικού Life&Style ανάμεσα στις καλύτερες που ξεχώρισαν στον τομέα τους και αναδείχθηκαν “Γυναίκες της χρονιάς”.

/

“Το βραβείο με εφοδίασε με δύναμη. Είναι το ζητούμενο να γίνεται αποδεκτή η δουλειά σου. Όταν, μάλιστα, ο κόσμος την αγκαλιάζει σε τέτοιο βαθμό, εκείνον της επιβράβευσης, αποκτά μεγαλύτερη αξία και με κάνει να νιώθω μεγαλύτερη ευθύνη”, υπογραμμίζει η ίδια. “Ποτέ δεν είχα στόχο τα βραβεία. Πάντοτε, προσπαθούσε να κάνω όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μου. Το βραβείο αυτό όμως είναι μια ευχάριστη έκπληξη”, εξηγεί.

Το χαμηλό προφίλ είναι σύμμαχος για το δημοσιογράφο; “Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει χαμηλό και υψηλό προφίλ. Ο δημοσιογράφος έχει μια συγκεκριμένη δουλειά να φέρει εις πέρα. Αυτό το έκανα όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να μετράω τα “ύψη” του προφίλ μου”, απαντά.

Αν και δημοσιογράφος “πρώτης γραμμής” η Πόπη Τσαπανίδου αποφεύγει τις κοσμικότητες και δεν αποτελεί μέρος της εγχώριας showbiz και το δικαιολογεί: “Η ζωή μου δεν είναι από μόνη της συμβατή με τον υλισμό, τις καταναλώσεις και τα “κοσμικά”. Πάντοτε ήμουν αντιμέτωπη με μια σκληρή πραγματικότητα. Συνεπώς, τοποθέτησα αλλού τον πήχη, έθεσα διαφορετικές προτεραιότητες. Προσπαθώ να βρίσκω την ουσία των πραγμάτων. Δεν είναι εύκολο να μην παρεκκλίνεις. Θέλει δουλειά για να επικεντρώνεις στην ουσία.”

/

Κάνοντας απολογισμό, νιώθει επιτυχημένη;
Νιώθω τυχερή που κατάφερα να γεγαλώσω σωστά παιδιά μου. Τα βλέπω, τα χαίρομαι και στα πρόσωπά τους βλέπω τη μεγαλύτερη επιτυχία της ζωής μου! Κατάφερα, επίσης, να πετύχω πολλά από εκείνα που ήθελα για τη ζωή μου. Όλα, όμως, με τεράστιο κόστος. Πολλή δουλειά, επιμονή, προσπάθεια, αγωνίες. Δεν γινόταν να πετύχω στόχους χωρίς να θυσιάσω κάποια άλλα πράγματα… Όταν δουλεύεις σκληρά, αφήνεις στην άκρη την προσωπική σου ζωή.

Αναρωτιέται ποτέ αν είναι καλή μαμά;
Εννοείται! Ζω με το ενοχικό σύνδρομο, όπως χιλιάδες γυναίκες…. Δεν σταματάει ποτέ αυτό, ειδικά όταν ένας άνθρωπος αγωνίζεται τόσο πολύ.

Πόσο δύσκολο ήταν να είναι και η μαμά και ο μπαμπάς της οικογένειας;
Δεν περιγράφεται αυτό. Όσες γυναίκες το ζουν, ξέρουν καλά πως αισθανόμουν. Με γέμιζε με ανασφάλεια και άγχος. Με έκανε να χάνω τον εαυτό μου. Με έκανε να αγωνιώ μέχρι να βρω τις αλήθειες/ μου. Είναι κάτι που σε φορτώνει με ευθύνη για τις ανθρώπινες ζωές που μεγαλώνεις. Με έκανε να φοβάμαι και να είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου. Δεν είχα την επιλογή να πάρω λάθος αποφάσεις. Ασήκωτο βάρος. Βγάζω το καπέλο σε όλες τις γυναίκες που τα καταφέρνουν.

Υπάρχει κάτι που λείπει από τη ζωή της;
Είναι από αυτά τα πράγματα που δεν θες να τα πεις, γιατί ακούγονται υπερβολικά, αλλά σε κάθε φάση της ζωής μου ήμουν ιδιαίτερα ευχαριστημένη με όσα είχα. Ακόμα και στις και στις δυσκολότερες περιόδους, ήμουν ευχαριστημένη που είχα την υγεία μου εγώ και οι άνθρωποι που είχα γύρω μου. Στόχους έβαζα, δούλευα για να έχω μεγαλύτερη άνεση, αλά δεν γκρίνιαζα ποτέ.

Υπήρξε στιγμή που παραμέλησε τον εαυτό της;
Μέχρι πρόσφατα , ο εαυτός μου ήταν σε πέμπτη και έκτη μοίρα. Είχα να φροντίσω πολλά για τους άλλους γύρω μου και κυρίως για τα παιδιά μου. Όταν οι δικοί μου στάθηκαν στα πόδια τους, μπόρεσα επιτέλους να σταθώ κι εγώ στα δικά μου

Τι λέει για το γεγονός ότι έχει ψηφιστεί στο διαδίκτυο ως μια από τις ομορφότερες παρουσίες του χώρου;
Δεν το ξέρω. Αλλά αν είναι έτσι… ευχαριστώ πολύ. Για μένα όμορφος άνθρωπος είναι εκείνος που έχει ωραίο βλέμμα. Γεμάτα μάτια. Καθαρά. Αυτή η ομορφιά μετράει. Και η εσωτερική ισορροπία. Από το χαρακτηρισμό “ωραία γυναίκα”, προτιμώ το “ωραίος άνθρωπος”.

Διάβασε περισσότερα στο Life&Style που κυκλοφορεί

Read More

And More