Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Τα ιδιαίτερα μηνύματα που στέλνουν οι Έλληνες celebrities

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η σημερινή ημέρα για τον κόσμο, καθώς είναι αφιερωμένη στη Γυναίκα. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνος στις 8 Μαρτίου, μετά από πρόταση της Διεθνής Διάσκεψης Γυναικών το 1910.

Αφού οι γυναίκες κέρδισαν το δικαίωμα ψήφου στη Σοβιετική Ρωσία το 1917, η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως εθνική αργία εκεί. Την εποχή εκείνη εορταζόταν κατά κύριο λόγο από το σοσιαλιστικό κίνημα και τις κομμουνιστικές χώρες μέχρι την υιοθέτησή της το 1975 από τα Ηνωμένα Έθνη.

Οι γυναίκες ανεξάρτητα από την καταγωγή, την ηλικία, την οικονομική κατάσταση, το ύψος και το βάρος έχουν καταφέρει να σταθούν στα πόδια τους, να πετύχουν σπουδαίες νίκες και να συμβάλουν καθοριστικά στην εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Με αφορμή, λοιπόν αυτή την ξεχωριστή ημέρα, η εγχώρια showbiz τίμησε τη γυναίκα, δημοσιεύοντας διάφορα μηνύματα και φωτογραφίες στα social media. Ανάμεσα τους η Αθηνά Οικονομάκου, η Σοφία Μπεκατώρου, η Χριστίνα Μπόμπα, η Σοφία Καρβέλα, η Ζέτα Δούκα, ο Αποστόλης Τότσικας, η Αλίκη Κατσαβού, η Αλεξάνδρα Ταβουλάρη κ.α..

-Σοφία Μπεκατώρου

Σήμερα γιορτάζουμε λένε και τρέχουμε κι εμείς να στολιστούμε, να νιώσουμε γυναίκες.. Μας έδωσαν μια μέρα να χαρούμε.. Δεν την θέλω. Θέλω κάθε μέρα να μου ανήκει, να με σέβεσαι, να μου μιλάς ωραία, να μην με απαξιώνεις μέσα από κρυμμένα συμφραζόμενα. Θέλω να σε κοιτώ στα μάτια και να μην στρίβεις το βλέμμα προς τα κάτω. Αν θες να γιορτάζουμε δες με, όπως είμαι. Αγκάλιασέ με μόνο αν το νιώσεις. Άκουσέ με, όπως δεν τόλμησες ποτέ και δεν πειράζει, μην μου χαρίσεις κάτι σήμερα, γιατί θέλω να ζω την κάθε μέρα κι όχι αυτήν που μου όρισες εσύ.. Αφιερωμένο σε όλες εσάς που δεν θα λάβετε κανένα τριαντάφυλλο και που σήμερα έλαβα εγώ εξαιτίας σας!

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Athina (@athinao1konomakou)

-Νατάσα Μποφίλιου

Είμαι γυναίκα και σήμερα ΠΟΝΑΩ. Πονάει το δέρμα μου, πονάνε τα μάτια μου. Χθες ήμουν αγόρι που το χτυπούσε η μπατσαρία. Αύριο θα είμαι εσύ που σου ανοίγουν το κεφάλι σε απεργία κι ίσως μεθαύριο να είμαι ένας στίχος που γράφτηκε από αίμα σε μια πλατεία. Δεν ξέρω πόσες μορφές έχω να πάρω, πόσες μορφές έχω γεννήσει. Το μόνο που ξέρω είναι οτι θα παλεύω σαν γυναίκα μέχρι να νικήσουμε.

-Αποστόλης Τότσικας

Το θαύμα δίπλα στο θαύμα… Χρόνια πολλά γυναίκες μου παντοτινές απίστευτες φωτεινές… Δεν έχω αλλά λόγια μόνο συγκίνηση. Σας αγαπάω μέχρι το τέλος του απείρου και ακόμα παραπέρα.

-Κατερίνα Παπουτσάκη

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zeta Douka (@zetadouka)

-Σοφία Καρβέλα

My kinda woman.

-Γωγώ Μαστροκώστα

Χρόνια μας πολλά!!!

-Αλεξάνδρα Ταβουλάρη

Χρόνια πολλά! Στις γυναίκες του κόσμου, στις δικές μου ηρωίδες, στη μαμά μου στη γιαγιά μου στην κόρη μου! 4 γενιές γυναικών.. Να γιορτάζουμε κάθε μέρα και να νιώθουμε μοναδικές κάθε λεπτό, αυτό είναι το σημαντικότερο που αυτή η μέρα έρχεται για να μου θυμίσει! Κορίτσια να γελάμε, να αγαπάμε την διαφορετικότητα και να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας

-Έβελυν Καζατζόγλου

Happy women’s day. I love you. I’m proud of you. I stand by you. I’m grateful that I’m one of you.

-Αλίκη Κατσαβού

Σήμερα είναι η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας που από το 1909 υπενθυμίζει τους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματα τους. Ο δρόμος είναι μακρύς κι οι αγώνες δεν σταματούν μέχρι οι γυναίκες να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες σε κάθε μέρος του πλανήτη. Μην αφήνετε αυτή η σημαντική μέρα να εμπορευματοποιηθεί από τις μεγάλες φίρμες και να μετατραπεί σε μια ροζ λουλουδάτη φούσκα.

-Κατερίνα Γερονικολού

Νάντια Μπουλέ

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nadia Boule (@nadiaboule)

 

Κάτια Ζυγούλη

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katia Zygouli (@katiazygouli)

Χριστίνα Μπόμπα

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christina Bompa Tanimanides (@chrismpo)

Read More

And More