Παγκόσμιο ρεκόρ για τους Έλληνες στις… αξονικές τομογραφίες!

Οι Έλληνες σπάσαμε το παγκόσμιο ρεκόρ στις αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2008, σε κάθε 1000 κατοίκους αντιστοιχούν 320 αξονικές και 100 μαγνητικές τομογραφίες. Η διαφορά με τον υπόλοιπο κόσμο είναι τεράστια, καθώς η Ελλάδα παρουσιάζει υπερδιπλάσιες εξετάσεις αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας από τον μέσο όρο των χωρών μελών του ΟΟΣΑ.

Κάθε Έλληνας δαπανά κάθε χρόνο 2.189€ για την υγεία του. Ενώ οι δαπάνες για τον δημόσιο τομέα είναι αισθητά μικρότερες από τα ισχύοντα στις άλλες χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ, στον ιδιωτικό τομέα καταγράφονται αυξημένα κονδύλια που ξεπερνούν τον μέσο όρο του. Μάλιστα, οι κατά κεφαλήν ιδιωτικές δαπάνες Υγείας στην Ελλάδα κατακτούν την τρίτη θέση στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ, μετά τις ΗΠΑ και τον Καναδά!

Οι συνολικές δαπάνες Υγείας στη χώρα μας κινούνται σχεδόν στο 10% του ΑΕΠ και προσεγγίζουν τα 25 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ο κατά κεφαλήν ρυθμός αύξησης των δαπανών Υγείας προσεγγίζει το 7% ανά χρόνο, και έρχεται τέταρτος στον οργανισμό, μετά τη Σλοβακία, την Κορέα και την Ιρλανδία.

Read More

And More