Πακέτα – βόμβες για Θεσσαλονίκη. Ετοίμαζαν χτύπημα μέσα στις γιορτές!

Ένα στοιχείο στο σπίτι του ενός εκ των συλληφθέντων, αλλά και μια τηλεφωνική συνομιλία για ένα “ταξίδι” στη Θεσσαλονίκη οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ετοίμαζαν μπαράζ χτυπημάτων με εκρηκτικά δέματα και μάλιστα μέσα στις γιορτές οπότε και η κίνηση σε ΕΛ.ΤΑ και κούριερ είναι αυξημένη και θα περνούσαν απαρατήρητα.

Τι βρέθηκε στο σπίτι της Θεσσαλονίκης

Πρόκειται για έναν μεγάλο κίτρινο φάκελο με κυψέλες αέρα, ο οποίος περιείχε δεκάδες ακροφύσια για μπαταρίες, μέρη συνδεσμολογίας για την παγίδευση εκρηκτικών πακέτων, όμοιοι με αυτούς που είχαν χρησιμοποιηθεί στους 14 εκρηκτικούς φακέλους, οι οποίοι εξερράγησαν ή εξουδετερώθηκαν τις πρώτες δύο μέρες του Νοεμβρίου.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν πως αν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκύψει ταυτοποίηση των συγκεκριμένων υλικών με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην παγίδευση των εκρηκτικών πακέτων, τότε τοποθετείται η τρομοκρατική «ταμπέλα» της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς, και η συμμετοχή μερικών εκ των συλληφθέντων στη δράση της.

Παραλήπτης η Αντωνίου

Ο φάκελος έχει σταλεί από άγνωστο αποστολέα με την Γενική Μεταφορική στα τέλη του περασμένου Ιούνη και παραλήπτη την κατηγορουμένη Στέλλα Αντωνίου, στην οδό Πλάτωνος στην Καλλιθέα. Το παράξενο είναι πως αυτός ο φάκελος «ταξιδεύει» και πάλι στην συμπρωτεύουσα για άγνωστο σκοπό και χρήση και αποθηκεύεται μάλιστα στο διαμέρισμα που έχει νοικιάσει ο Κώστας Σακκάς με τα πραγματικά του στοιχεία.
Την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ερεύνησαν εξονυχιστικά το συγκεκριμένο διαμέρισμα, που είχε νοικιάσει τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Κωνσταντίνος Σακκάς.

Είχε δηλώσει τα πραγματικά του στοιχεία στον ιδιοκτήτη

Το διαµέρισµα βρίσκεται στην οδό Βασ. Ολγας 80 στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος είχε δηλώσει τα πραγµατικά του στοιχεία στον διαχειριστή της πολυκατοικίας, αναφέροντας ότι σπουδάζει στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και ότι θα μείνει µόνος του στο σπίτι. Η επιχείρηση δεν ανακοινώθηκε επίσημα από την αστυνομία, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να υποστηρίζουν ότι από αυτό βγήκαν «σημαντικά πειστήρια», που δεν ήταν άλλα από τα μέρη της συνδεσμολογίας για την παγίδευση εκρηκτικών πακέτων. Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής αναφέρουν πως τα ακροφύσια τοποθετούνται στο άνοιγμα των φακέλων για την πυροδότηση, η άλλη τους άκρη καταλήγει στις μπαταρίες και αυτές με τη σειρά τους στον πυροκροτητή, που μπορεί να είναι μια λυχνία πυράκτωσης μέσα στην εκρηκτική ύλη και στην συγκεκριμένη περίπτωση σε μαύρη πυρίτιδα. Βρέθηκαν επίσης δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, φορητές μνήμες USB και διάφορα αντικείμενα, τα οποία στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση.

Διάβασε περισσότερα στο NewsIt.gr

Read More

And More