Πανικός στο BBC με στημένα πλάνα του “Top Gear”!

Πανικός γίνεται σήμερα με την είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας και έχει να κάνει με μία από τις πιο γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές παγκοσμίως, με μία εκπομπή που έχει εκατομμύρια φανατικούς τηλεθεατές. Ο λόγος; Ο λόγος για το “Top Gear”, οι συντελεστές του οποίου βρέθηκαν στο μάτι του τηλεοπτικού κυκλώνα, μετά από τις αποκαλύψεις πως υπήρξαν στημένα πλάνα στην εκπομπή.

Η στημένη ,λοιπόν, σκηνή του “Top Gear” του BBC παρουσιάστηκε στους τηλεθεατές ως αληθινό στιγμιότυπο με αυθόρμητες αντιδράσεις.

Σε επεισόδιο της εκπομπής εμφανίζονται οι παρουσιαστές Τζέρεμι Κλάρκσον, Τζέιμς Μέι και Ρίτσαρντ Χάμοντ να οδηγούν ένα χόβερκραφτ Ford Transit και να καταβρέχουν τους πελάτες ενός εστιατορίου δίπλα στο ποτάμι Εϊβον. Με αποτέλεσμα να σκορπούν τον πανικό και να προκαλούν τα έντονα παράπονα των ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί.

Η σκηνή αυτή όπως αποκαλύφθηκε ήταν στημένη και οι πελάτες του εστιατορίου … επαγγελματίες ηθοποιοί. Ενας από αυτούς, ο Μάικλ Μποτ έγραψε στo μπλογκ του για τον ρόλο του στην εκπομπή: «Χθες έκανα μία από τις πιο χαζές δουλειές».

Δεν κράτησε το μυστικό κρυφό και αποκάλυψε στο Διαδίκτυο με κάθε λεπτομέρεια την εμπειρία του, από τη στιγμή που γνώρισε την παραγωγή του Top Gear έως την ημέρα των γυρισμάτων.

«Ολοι ήταν ευχάριστοι και χαλαροί. Οι καρέκλες και τα τραπέζια ήταν τοποθετημένα κοντά στις όχθες του ποταμού» έγραψε ο Μποτ, ανεβάζοντας και μαγνητοσκοπημένο στιγμιότυπο από τα γυρίσματα.

Εκπρόσωπος του BBC δήλωσε στους Times: «Το Top Gear είναι μια ψυχαγωγική εκπομπή και δεν νομίζω ότι οι τηλεθεατές εξαπατήθηκαν».

Δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν στη φόρα στημένες σκηνές της βρετανικής εκπομπής. Το 2007 το βρετανικό δίκτυο παραδέχτηκε ότι η σκηνή όπου οι παρουσιαστές βάζουν φωτιά σε τροχόσπιτο ήταν ψεύτικη.

Read More

And More