Παύλος: Η πρώτη συνέντευξη μετά τον θάνατο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου – «Ο κόσμος θα με βλέπει όπως είμαι»

Την πρώτη συνέντευξη μετά τον θάνατο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου έδωσε ο Παύλος στο γαλλικό περιοδικό Point de Vue. Το περιοδικό, στο εξώφυλλο του οποίου ο πρωτότοκος γιος του 83χρονου μονάρχη που έφυγε από τη ζωή στις 10/1 μαζί με τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ, θα κυκλοφορήσει αύριο.

Αποσπάσματα της συνέντευξης κάνουν ήδη τον γύρο του διαδικτύου μέσω της ανάρτησης στο facebook του Ανδρέα Μέγου.

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τη χώρα μας να προχωρήσει» είναι ο κεντρικός τίτλος του περιοδικού με τη δήλωση του Παύλου.

«Δεν αλλάζω στάση, δεν πρόκειται να αναλάβω επίσημο ρόλο»

Είστε ο νέος αρχηγός του βασιλικού οίκου. Πώς φαντάζεστε αυτόν τον ρόλο;

Κληρονόμησα τον ρόλο αυτό από τον πατέρα μου, χωρίς να συνδέεται με καμία ευθύνη σε κρατικό επίπεδο, μόνο σε οικογενειακό. Ο ρόλος μου θα είναι να διατηρήσω το παράδειγμα της οικογένειας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι και να κρατάμε ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα μας.

Ποια θέση θα επιθυμούσατε να έχετε στην ελληνική κοινωνία;

Την ίδια θέση με σήμερα. Δεν θα αλλάξω ποτέ την στάση μου. Ο κόσμος θα με βλέπει όπως είμαι: ο αρχηγός της οικογένειας, αλλά εξακολουθώ να είμαι ο Παύλος για όλους.

Δεν πρόκειται να αναλάβω κανέναν επίσημο ρόλο, ούτε ο γιος μου Κωνσταντίνος-Αλέξιος. Το μόνο που μπορώ να του προτείνω είναι να ακολουθήσει το παράδειγμα του παππού του, να είναι καλός άνθρωπος, όπως ελπίζω να είμαι και εγώ.

Read More

And More