Πέθανε διάσημος καλλιτέχνης της πειραματικής ποπ μουσικής σε ηλικία 76 ετών

Πέθανε διάσημος καλλιτέχνης της πειραματικής ποπ μουσικής σε ηλικία 76 ετών | tlife.gr

Θλίψη προκάλεσε στην παγκόσμια μουσική σκηνή, η απώλεια του Scott Walker, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 76 ετών. Ο διάσημος καλλιτέχνης ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς και επιδραστικούς μουσικούς του 20ου αιώνα και η είδηση του θανάτου σκόρπισε πένθος στους απανταχού θαυμαστές του, μιας και αποτελούσε έναν θρύλο της ποπ και της πειραματικής μουσικής στη δεκαετία του ’60. Το δυσάρεστο γεγονός έκανε γνωστό η δισκογραφική του εταιρεία 4AD.

«Για μισό αιώνα, η ιδιοφυΐα του ατόμου που γεννήθηκε με το όνομα Noel Scott Engel είχε εμπλουτίσει την ζωή χιλιάδων ανθρώπων» γράφει η εταιρεία σε ανάρτηση της, ενώ η αιτία του θανάτου του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

 

Ο Walker, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Noah Scott Engel, γεννήθηκε στο Χάμιλτον το 1943 και μεγάλωσε στην Καλιφόρνια. Το 1964, συνεργάστηκε με τον John Maus δημιουργώντας το δίδυμο των Walker Brothers. Ο ντράμερ τους Gary Leeds ήταν βετεράνος από τη σκηνική ποπ μουσική «swinging London» και τους έπεισε να μετεγκατασταθούν στο Λονδίνο, όπου και έμεινε ο Walker. Στην συνέχεια άρχισε να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τα φώτα της δημοσιότητας, με το έργο του να γίνεται όλο και περισσότερο πειραματικό και δύσκολο με αποκορύφωμα το αριστουργηματικό Tilt του 1996 και το Drift του 2006 που είχε ως θεματική την ερωμένη του Μουσολίνι, τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα και την 11 Σεπτεμβρίου.

READ more