Πέθανε η 88χρονη Δούκισσα που είχε παντρευτεί τον 24 χρόνια νεότερό σύντροφό της!

Πέθανε σε ηλικία 88 χρόνων και έχοντας ζήσει μια ζωή γεμάτη περιπέτειες μια από τις πιο πλούσιες αριστοκράτισσες της Ισπανίας, η Δούκισσα της Alba, María del Rosario Cayetana Fitz!
Η γηραιά αριστοκράτισσα, που είχε 40 τίτλους ευγενείας, ανάμεσά τους 5 τίτλους Δούκισσας και 18 μαρκησίας, ήταν δύο φορές χήρα και τρεις φορές παντρεμένη, επικεφαλής τεράστιας περιουσίας και νοσηλευόταν από την Κυριακή στο νοσοκομείο με πνευμονία. Και άφησε την τελευταία της πνοή στη Σεβίλη…

Η Δούκισσα μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά από στομαχικές διαταραχές και αν και αρχικά έδειχνε σημάδια ανάρρωσης, τελικά δεν τα κατάφερε… Στο πλευρό της μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν ο τελευταίος σύζυγός της Alfonso Díez! Ο Alfonso ήταν 24χρόνια νεότερός της και για χάρη του εκείνη τα παράτησε όλα και παρά τις αντιρρήσεις των 6 παιδιών της, τον παντρεύτηκε.

Στο γάμο τους μάλιστα, η 85χρονη τότε María del Rosario είχε χορέψει σε ξέφρενους ρυθμούς, αδιαφορώντας για το πρωτόκολλο…

Η Doña María del Rosario Cayetana Fitz-James Stuart y Silva (όπως ήταν ολόκληρο το όνομά της) ήταν απόγονος του βασιλιά James VII της Σκωτίας, είναι η 18η δούκισσα ή αλλιώς αρχηγός της Βουλής της Alba και μάλιστα, η τρίτη γυναίκα που φέρει τον τίτλο από μόνη της!
Γεννήθηκε στο Μέγαρο Liria στις 28 Μαρτίου 1926, ως το μοναχοπαίδι του Don Jacobo Fitz-James Stuart y Falco -17ου δούκα της Άλμπα- και της Dona Maria del Rosario de Silva y Gurtubay -9ης μαρκησία του San Vicente del Barco- ενώ νονά της ήταν η βασίλισσα Victoria Eugenia της Ισπανίας.

Το ακριβές ύψος της περιουσίας της -την οποία, εν μέρει, διαχειρίζεται ίδρυμα – δεν έχει γίνει ποτέ γνωστό. Εκτιμάται ότι κυμαίνεται από 600 εκατομμύρια ως 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η El Pais.
Ενώ, η μεγάλη της αδυναμία ήταν οι πλαστικές επεμβάσεις, με την ίδια να δηλώνει συχνά πως είναι εθισμένη σε αυτές…

Read More

And More