Πέθανε η Millie Small, η τραγουδίστρια του θρυλικού «My Boy Lollipop»

Σε ηλικία 72 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η διάσημη Τζαμαϊκανή τραγουδίστρια, Millie Small, ύστερα από εγκεφαλικό που υπέστη. Η αγαπητή σε πολλούς εμηνεύτρια είχε κυκλοφορήσει το 1964 το τραγούδι My Boy Lollipop, το οποίο είχε φτάσει στη δεύτερη θέση των τσαρτς σε Ευρώπη και ΗΠΑ και το οποίο είναι αγαπημένο μέχρι σήμερα. Το συγκεκριμένο κομμάτι μάλιστα αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και έως σήμερα έχει φτάσει τις 7 εκατομμύρια πωλήσεις. Ήταν η πρώτη Τζαμαϊκανή καλλιτέχνις που έσπασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου δίσκων με το συγκεκριμένο single!

Ο ιδρυτής της δισκογραφικής της εταιρείας επιβεβαίωσε τη δυσάρεστη είδηση, χαρακτηρίζοντας την Millie Small ως “έναν πολύ γλυκο και ξεχωριστό άνθρωπο”. “Ήταν πολύ αστεία και είχε μεγάλη αίσθηση του χιούμορ. Ήταν πολύ ξεχωριστή” ανέφερε ο Chris Blackwell.

Η Millie Small ήταν κόρη εργατών σε μια από τις ζαχαροφυτείες του νησιού. Η αγάπη της για το τραγούδι την οδήγησε να πάρει μέρος σε ένα διαγωνισμό τραγουδιού σε ηλικία 12 ετών, από όπου ξεκίνησε την καριέρα της.

Read More

And More