Πέθανε η Τίνα Τέρνερ σε ηλικία 83 ετών

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από την ζωή η τραγουδίστρια Τίνα Τέρνερ σύμφωνα με ανακοίνωση από εκπρόσωπό της το απόγευμα της Τετάρτης 24/5.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι της ανέφεραν: «Η Τίνα Τέρνερ (Tina Turner), η «Βασίλισσα του Rock’n Roll» πέθανε ήσυχα σήμερα σε ηλικία 83 ετών μετά από μακρά ασθένεια, στο σπίτι της στο Kusnacht, κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Ο κόσμος χάνει έναν θρύλο της μουσικής και ένα πρότυπο».

Η επιβεβαίωση του θανάτου της

Στην επίσημη σελίδα της Τίνα Τέρνερ ανακοινώθηκε ο θάνατός της, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία της και το παρακάτω αποχαιρετιστήριο μήνυμα.

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο της Tina Turner. Με τη μουσική της και το απεριόριστο πάθος της για τη ζωή, μάγεψε εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο και ενέπνευσε τα αστέρια του αύριο. Σήμερα αποχαιρετούμε μια αγαπημένη φίλη που μας αφήνει το μεγαλύτερο έργο της: τη μουσική της. Όλη η εγκάρδια συμπόνια μας είναι στην οικογένειά της. Τίνα, θα μας λείψεις πολύ».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tina Turner (@tinaturner)

H Τίνα Τέρνερ γεννήθηκε το 1939 ως Άννα Μέι Μπούλοκ στο Νάτμπους του Τενεσί. Το 1960, ο σύντροφός της και συνεργάτης της Άικ Τέρνερ άλλαξε το όνομά της σε Τίνα Τέρνερ. Η καριέρα της ξεκίνησε τη δεκαετία του ’50 και στη συνέχεια τραγουδούσε μαζί με τον Άικ Τέρνερ. Στο τέλος της δεκαετίας ου ’70 ξεκίνησε η σόλο καριέρα της.

Έγινε ευρέως γνωστή και αναγνωρίστηκε παγκοσμίως. Έχει κερδίσει οκτώ βραβεία Grammy, εκ των οποίων τα τρία είναι τιμητικά. Επίσης, έχει εισαχθεί μαζί με τον Άικ Τέρνερ στο Rock and Roll Hall of Fame και έχει το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ και στο St. Louis Walk of Fame.

Το 2000 η Τίνα Τάρνερ έγινε η γυναίκα καλλιτέχνης με τις περισσότερες συναυλίες μέσα σε έναν χρόνο, μεταξύ των οποίων 25 συναυλίες στην Wembley Arena και 5 συναυλίες στο Wembley Stadium (τρεις το 1996 και δυο το 2000). Στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης της οποίας οι επιτυχίες βρίσκονται στο top 40 επί έξι συνεχόμενες δεκαετίες. Στο top 40 έχουν συμπεριληφθεί 34 επιτυχίες της.

Το περιοδικό Rolling Stone κατέταξε την Τάρνερ στην 63η θέση στην λίστα με τους 100 καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών και στην 17η θέση στην λίστα με τους 100 καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών.

To 2005 τιμήθηκε με το βραβείο Κένεντι.

Επιπλέον, η Τίνα Τάρνερ έχει εμφανιστεί σε ταινίες, συμπεριλαμβανομένων του ρόλου της Acid Queen στο ροκ μιούζικαλ Tommy (1975), του πρωταγωνιστικού ρόλου στο Mad Max Beyond Thunderdome (1985) μαζί με τον Μελ Γκίμπσον και του ρόλου στην ταινία Last Action Hero (1993).

Φωτογραφία: Splash Ideal/Images

Read More

And More