Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο Γιάννης Φλωρινιώτης, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του αλλά και τον καλλιτεχνικό κόσμο που είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί μαζί του.

Ο τραγουδιστής κατέληξε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit, είχε βαρύτατο πνευμονικό εμφύσημα και κατέληξε από καρδιακή ανακοπή.

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στη Φλώρινα. Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών. Αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λαύκας, Πρόδρομος Τσαουσάκης, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και με τη Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1970-71, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δουλεύει σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας χορεύοντας και ντυμένος εκκεντρικά. Όπου εμφανίζεται έχει μεγάλη επιτυχία, αλλά δέχεται και σκληρή κριτική. Στη δισκογραφία, κάνει την πρώτη του εμφάνιση με το άλμπουμ “Τώρα Θέλω Τώρα”, που αμέσως γίνεται χρυσό.

Η αγάπη του για το χρυσό χρώμα και τα εκκεντρικά κοστούμια κάνουν έκαναν να συζητηθούν αρκετές από τις εμφανίσεις του, όσο οι καλλιτέχνες μιλούν με τα πιο όμορφα λόγια για εκείνον και τις συνεργασίες του.

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης με τα παιδιά του Νίκο και Άννα

«Δεν έχω παράπονο. Πέρασα δύσκολα χρόνια σαν παιδί στα ορφανοτροφεία αλλά κατάφερα στη δουλειά μου τουλάχιστον, να περάσω στην αντίπερα όχθη και να είμαι σχολή για νέους. Με τη σύζυγό μου μένουμε μαζί και καλά που έγινε αυτό», δήλωνε σε μια από τις τελευταία τους εμφανίσεις στο Open. 

 

Read More

And More