Σαλάτα σπανάκι με σκορδάτα πλευρώτους

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το έχω ξαναπεί. Το σπανάκι είναι ένα μαγικό “ζαρζαβατικό” που είναι κρίμα να το θυμάσαι μόνο στη σπανακόπιτα! Ετοίμασε μια σαλάτα από φρέσκο σπανάκι, συνδύασε με ψητό πλευρώτους αι σέρβιρε με καβουρδισμένο κουκουνάρι.

Συστατικά

  • 1 μεγάλο ματσάκι σπανάκι
  • Για τη vinaigrette κρασιού/μουστάρδας: 6 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 4 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • ½ φλιτζάνι έξτραπαρθένο ελαιόλαδο
  • Για τα ψητά μανιτάρια – 1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
  • 2 κ.σ. λάδι αρωματισμένο με σκόρδο (αν δεν βρεις χρησιμοποίησε απλό ελαιόλαδο)
  • Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
  • Καβουρδισμένο κουκουνάρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξέπλυνε καλά το σπανάκι, στράγγιξε και βάλε σε μια σαλατιέρα
  • Ετοίμασε τη vinaigrette. Βάλε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο σε ένα μπλέντερ και πολτοποίησε.
  • Πρόσθεσε λίγο, λίγο και το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας να γίνει αφράτο
  • Δοκίμασε και πρόσθεσε μέλι ή αλάτι αν χρειάζεται
  • Περίχυσε το σπανάκι με τη vinaigrette και ανάδευσε απαλά να πάει παντού
  • Προθέρμανε το γκριλ σου και λάδωσε ένα ταψί. Βάλε τα πλευρώτους, ράντισε με ελαιόλαδο και αλάτι. 
  • Ψήσε για 10 λεπτά και γύρισέ τα. Είναι έτοιμα όταν μαλακώσουν καλά
  • Ρίξε τα μανιτάρια επάνω από το σπανάκι, πρόσθεσε και τα καβουρδισμένα κουκουνάρια και σέρβιρε.

Tip

Διάλεξε baby spinach, δηλαδή μικρά φύλλα και όχι πολύ σκούρου πράσινου χρώματος για τη σαλάτα σου. Αν φυσικά θέλεις να είναι τρυφερά! 

Read More

And More