Πέθανε ο Κώστας Βουτσάς

Πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 88 ετών ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς. μετά από 19 ημέρες νοσηλείας στην εντατική του νοσοκομείου Αττικόν

Ο αγαπημένος ηθοποιός έδωσε τη μεγάλη μάχη για τη ζωή για 19 ολόκληρες μέρες αλλά τελικά δυστυχώς δεν τα κατάφερε…

Ο Κώστας Βουτσάς έφυγε από τη ζωή μόλις μερικές εβδομάδες μετά το θάνατο της πρώην συζύγου του, Έρρικας Μπρόγιερ, με την οποία είχε αποκτήσει την κόρη του Σάντρα.

Ο Κώστας Βουτσάς, γεννήθηκε στον Κοπανά (Βύρωνας) το 1931 και σύντομα η οικογένειά του μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Γι’αυτό ο ηθοποιός την θεωρεί πατρίδα του. Εκεί σπουδάζει στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου της Αγγελικής Τριανταφυλλίδη και αποφοιτά το 1953. Η σχολή δεν είναι αναγνωρισμένη κι αναγκάζεται να έρθει στην Αθήνα να δώσει δύο φορές στην επιτροπή αδειών για να αποκτήσει την άδεια άσκησης του επαγγέλματος του ηθοποιού.

Ο Κώστας Βουτσάς με την αδελφή του σε νεαρή ηλικία. Η ομοιότητά τους είναι εμφανής! Πηγή φωτο Cosmopoliti

Πρωτοπάτησε το σανίδι στην κατασκήνωση του ΒΑΟ που έκανε το ρόλο ενός μεθυσμένου και μετά την αποφοίτησή του από τη σχολή στα μπουλούκια που αλώνιζαν την επαρχία μέσα σε σκληρές συνθήκες. Με το θίασο της Καλής Καλό ήρθε στην Αθήνα και έκανε εντύπωση με το ταλέντο και το ταμπεραμέντο του.

Στην 68χρονη θεατρική καριέρα του έχει παίξει σε όλα τα είδη θεάτρου αλλά κυρίως κωμωδία (από φάρσα ως Αριστοφάνη και από επιθεώρηση ως κλασσικούς). Στον κινηματογράφο έχουν μείνει χαραγμένες στην μνήμη πλήθος χιουμοριστικών ενσταντανέ και ξεχωρίζουν οι ερμηνείες του στο “Ανθρωπάκι”, “Νύχτα γάμου”, κ.α. Κέρδισε το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία “Ο έρωτας του Οδυσσέα” του Βασίλη Βαφέα.

Στην τηλεόραση τον αγαπήσαμε σε σειρές όπως “Ο Ονειροπαρμένος”, “Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του”, “Ιστορίες χωρίς δάκρυά”, κ.α.

Ο Κώστας Βουτσάς είχε αδυναμία στο γυναικείο φύλο! Λάτρευε τις γυναίκες. Έχει κάνει τέσσερις γάμους. Έχει αποκτήσει την κόρη του Σάντρα από τον πρώτο γάμο του με την Έρικα Μπρόγιερ!

Από το δεύτερο γάμο του με την Θεανώ  Παπασπύρου απέκτησε δυο κόρες τη  Θεοδώρα και τη  Νικολέτα

“Ποτέ δεν υπήρξα καλός σύζυγος. Καλός πατέρας, όμως, πιστεύω ότι ήμουν πάντα” είχε πει ο Κώστας Βουτσάς σε παλαιότερη συνέντευξή του

Το τρίτο στεφάνι ήρθε για τον Κώστα Βουτσά στο πρόσωπο της ηθοποιού Έυη Καραγιάννη και μάλιστα έχει δηλώσει πως θεωρεί τον γιο της Άνθιμο Ανανιάδη, δικό του παιδί!

Ο Άνθιμος έχει πει για τον Κώστα Βουτσά στο περιοδικό Εγώ: Ποιες ήταν οι δύσκολες στιγμές της ζωής σας;
«Όταν χώρισε η μαμά μου με τον Κώστα Βουτσά. Πρέπει να ήμουν γύρω στα δεκατέσσερα. Μέχρι τότε είχα ένα πρότυπο πατέρα δίπλα μου. Όταν έφυγε, αυτό ήταν πραγματικά δύσκολο. Θυμάμαι δεν τον είχα δει για ένα χρόνο και μία μέρα που ξύπνησα για το σχολείο, άνοιξα την τηλεόραση και τον είδα καλεσμένο στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Δεν είχα το τηλέφωνό του. Έτσι κάλεσα στο στούντιο και τους είπα “είμαι ο Άνθιμος, ο γιος του Κώστα, θέλω να του μιλήσω”. Του μίλησα live. Έκλαιγε ο Κώστας στην εκπομπή, έκλαιγα και εγώ στο τηλέφωνο. Έπειτα από αυτό γίναμε οι καλύτεροι φίλοι».

Από τον τέταρτο γάμο του με την Αλίκη Κατσαβού έχει αποκτήσει τον γιό του Φοίβο.

Read More

And More