Πέθανε ο σκηνοθέτης της ταινίας “Άγγελος”, Γιώργος Κατακουζηνός

Έφυγε από τη ζωή στα 70 του χρόνια ο σκηνοθέτης Γιώργος Κατακουζηνός. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1943. Σπούδασε στην Αθήνα και το Παρίσι και εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως βοηθός σκηνοθέτη πριν υπογράψει τις δικές του ταινίες.

Έγινε γνωστός για την ταινία “Άγγελος” (1982) με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Μιχάλη Μανιάτη, η οποία βασίστηκε σε αληθινή ιστορία.

Η κηδεία του θα γίνει από το Α’ νεκροταφείο Αθηνών την Τετάρτη 14 Αυγούστου στις 11.30 το πρωί

H υπόθεση της ταινίας Άγγελος

Το σενάριο της ταινίας βασίστηκε σε αληθινά γεγονότα, και πιο συγκεκριμένα στην ολέθρια ερωτική σχέση του 19χρονου ναύτη Χρήστου Ρούσσου με τον 22χρονο επίσης ναύτη Ανέστη Παπαδόπουλο, σχέση η οποία οδήγησε στη δολοφονία του δεύτερου στις 7 Απριλίου 1976 και στην καταδίκη του πρώτου από το ναυτοδικείο σε ισόβια κάθειρξη.
Ένας νεαρός άνδρας, ο Άγγελος (τον υποδύεται σε πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση ο Μιχάλης Μανιάτης έχοντας μαθητεύσει στο πλευρό του Άντονι Χόπκινς ο οποίος κλήθηκε ειδικά γι αυτόν το σκοπό) ερωτεύεται ένα σκληρό αρσενικό, τον Μιχάλη (τον υποδύεται ο Διονύσης Ξάνθος), που δεν ανέχεται να έχει σχέση με κάποιον του ίδιου μ’ εκείνον φύλου, παρά μεταμφιέζοντάς τον σε γυναίκα και αναγκάζοντάς τον προκειμένου να τον καταστήσει ακόμα πιο περιφρονητέο, να εκδίδεται. Ο Άγγελος επαναστατεί, από θύμα μετατρέπεται σε θύτης, και τελικά σκοτώνει τον εραστή του.

Η ταινία Άγγελος προβλήθηκε στις αίθουσες Αθηνών – Πειραιώς – προαστίων το 1982 και έκοψε 297.461 εισιτήρια. Ήρθε στην 2η θέση σε 48 ταινίες.

Read More

And More