Πέθανε ο θρύλος του δημοτικού τραγουδιού, Δημήτρης Ζάχος – ‘Επαθε εγκεφαλικό λίγο πριν καεί το σπίτι του στο Μάτι

Ανείπωτη θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό χώρο, η είδηση του θανάτου του. Ο λόγος για τον θρυλικό τραγουδιστή του δημοτικού τραγουδιού, Δημήτρη Ζάχο, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 95 ετών. Το καλοκαίρι του 2018 είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό, ενώ λίγες ημέρες αργότερα κάηκε ολοσχερώς το σπίτι του στο Μάτι Αττικής, όπου διέμενε με τα παιδιά και τα εγγόνια του. Ο Δημήτρης Ζάχος διέγραψε μια τεράστια και λαμπρή πορεία στο χώρο του δημοτικού τραγουδιού και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερες ερμηνευτές του.

Με δάκρυα στα μάτια, ο γιος του σπουδαίου ερμηνευτή Κώστας Ζάχος είχε περιγράψει το περασμένο καλοκαίρι στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα, την εφιαλτική νύχτα της μαύρης Δευτέρας, όπως την έζησε στο πλευρό της οικογένειάς του, αλλά και του παραπληγικού πλέον τραγουδιστή πατέρα του.

«Δεν απέμεινε τίποτα από το σπίτι της αδερφής μου. Φοβηθήκαμε ότι δεν θα ήμασταν ποτέ ξανά ενωμένοι σαν οικογένεια. Ήταν τέτοια η μανία που τρέχαμε πανικόβλητοι να σωθούμε. Η φωτιά κατέκαψε τα πάντα. Εγώ μαζί με τη δική μου οικογένεια πήραμε τον πατέρα μου και φύγαμε να σωθούμε. Δεν έχουμε ούτε ρούχα ούτε τίποτα. Αφήσαμε τα πάντα εκεί και κάηκαν».

Ήταν αρχές Ιουνίου του 2018 όταν ο Δημήτρης Ζάχος είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό κατά τη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης που γινόταν για εκείνον στον Κάλαμο και μάλιστα λίγο αφότου ερμήνευσε το τραγούδι «Μια βοσκοπούλα αγάπησα», σήμα κατατεθέν της μεγαλειώδους καριέρας του.