Πέθανε σε τροχαίο ο νεαρός με τα ”βιονικά” χέρια!

Ένας νεαρός απο την Αυστρία που ζούσε με “βιονικά” χέρια, ύστερα απο ατύχημα σε πυλώνα υψηλής τάσης, σκοτώθηκε σε… τροχαίο.

Ο Κριστιάν Καντμπάουερ, 23 ετών, είχε χάσει και τα δυο του χέρια αναρριχώμενος σε έναν πυλώνα υψηλής τάσης και από τότε έφερε τεχνητά “βιονικά” μέλη. Δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να την γλυτώσει και την δεύτερη φορά.

Τη νύχτα της Παρασκευής έχασε τη ζωή του μετά απο δυστύχημα που συνέβη την περασμένη Τρίτη. Ο 23χρονος είχε υποστεί πολλαπλά τραυματα όταν το ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε πάνω σε δέντρο.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμη και έτσι δεν είναι γνωστό αν τα “βιονικά” τεχνητά μέλη, ευθύνονται γι΄αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τεχνητά μέλη μπορούν να ελεγχθούν με τη σκέψη και επιτρέπουν στον ασθενή να αισθάνεται το χέρι του, τη ζέστη ή μια χειραψία. Μία δημιουργία νεύρων επιτρέπει την αποστολή σημάτων στο ρομποτικό χέρι μέσω ηλεκτροδίων που αποκρίνονται στις ωθήσεις του εγκεφάλου του.

Ο Κριστιάν Καντμπάουερ, ήταν μηχανικός, έχασε τα χέρια του το Σεπτέμβριο του 2005, όταν σκαρφάλωσε σε έναν πυλώνα υψηλής τάσης στη διάρκεια ενός στοιχήματος. Τον Ιανουάριο του 2009, μπόρεσε να χρησιμοποιήσει και πάλι τα χέρια του χάρη σε ένα “βιονικό” πρωτότυπο. Από τότε απέκτησε άδεια οδήγησης, μπορούσε να οδηγήσει αυτοκίνητο ειδικά διαμορφωμένο και ξαναγύρισε στον πρώην εργοδότη του, στις αποθήκες του οποίου εργαζόταν.

Read More

And More