Πέτρος Φιλιππίδης: Η ανακοίνωση για την παράσταση που πρωταγωνιστεί και διακόπηκε λόγω κορονοϊού!

Μπορεί τα θέατρα να είναι τα πρώτα που έκλεισαν λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα, ωστόσο ο Πέτρος Φιλιππίδης μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους μια ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση για εκείνον και τους συνεργάτες του από την παράσταση «Ψύλλοι στ’ αυτιά» στο θέατρο Μουσούρη.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός, μεταξύ άλλων ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους και τους θαυμαστές του πως η παράσταση «Ψύλλοι στ’ αυτιά», στην οποία πρωταγωνιστούσε στο θέατρο Μουσούρη και διακόπηκε απότομα λόγω του κορονοϊού, θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν.

« Και του χρόνου, λοιπόν! Εκτός από ευχή και επιθυμία, είναι και γεγονός! Οι «ψύλλοι στ’ αυτιά» θα συνεχιστούν και του χρόνου στο θέατρο ΜΟΥΣΟΥΡΗ!!! Με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους αγαπημένους θεατές που ήρθαν φέτος και μας είδαν και να ευχαριστήσουμε και αυτούς που θα έρθουν του χρόνου να μας δουν ακόμα και να μας ΞΑΝΑδουν! Αναγκάστηκαν τα θέατρα να κλείσουν πιο νωρίς και απότομα, τα θέατρα όμως ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ, κάνουν διάλλειμα, και συνεχίζουν! Θα βγούμε από όλο αυτό πιο δυνατοί και ενωμένοι και σίγουρα καλύτεροι, όλοι μας! Αλλαγμένοι αλλά καλύτεροι!

Και συνέχισε: «Κάποιοι δεν θα είναι μαζί μας -RIP- όμως δεν θα τους ξεχάσουμε! Να είμαστε δυνατοί προσεκτικοί και υγιείς! Εις το επανιδειν! Και να μην ξεχνάμε το θέατρο είναι ζωντανή τέχνη που συμβαίνει την ώρα που συμβαίνει πάνω στη σκηνή, πουθενά αλλού, αυτή είναι η μαγεία του και η κατάρα του! Ζει και πεθαίνει την ίδια στιγμή, για μια στιγμή!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Η απολαυστική και σουρεαλιστική κωμωδία «Ψύλλοι στ’ αυτιά» του μαιτρ της φάρσας Ζωρζ Φεντώ, ενός από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της Γαλλικής δραματουργίας, που συνθέτει τις πιο ιδιαίτερες συζυγικές φάρσες με απρόοπτες και κωμικές παρεξηγήσεις, ανεβαίνει στο Θέατρο Μουσούρη, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Πέτρου Φιλιππίδη, από τις 17 Οκτωβρίου.
Το έργο γράφτηκε το 1907 και αποτελεί έως και σήμερα ορόσημο της Belle Epoque, ενώ παραμένει απόλυτα διαχρονικό παρουσιάζοντας χαρακτήρες και καταστάσεις που διαπερνούν το χρόνο και έρχονται στο σήμερα, αναγνωρίσιμοι και οικείοι στην εποχή και την καθημερινότητα μας!
Μια παρεξήγηση ξεσπά ανάμεσα σε ανθρώπους που ανήκουν στην υψηλή τάξη του Παρισιού του 1900. Η αστείρευτη δεξιοτεχνία του Ζωρζ Φεντώ να πλέκει συνθήκες όπου βλέπουμε κάτω από την αμφίεση των ηρώων, μας επιτρέπει να ταυτιστούμε και να γελάσουμε με την ψυχή μας.
Ήταν να μην της μπουν «ψύλλοι στ’ αυτιά»!

Η αιτία; Ένα δέμα με τιράντες που καταφθάνει από γνωστό ξενοδοχείο της εποχής με «ιδιαίτερη» φήμη. Κάπως έτσι αναμιγνύεται η υψηλή κοινωνία με εκείνη της «παρακμής», κάνοντας προφανές το γεγονός ότι τίποτα δεν διαφοροποιεί τις δυο τάξεις, όσον αφορά τα ζητήματα που τις απασχολούν… Πού καταλήγει άραγε αυτή η φάρσα που μπερδεύει τις τάξεις των ανθρώπων;

 

Read More

And More