Ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Παύλος Χαϊκάλης, όπως δεν τους έχεις ξαναδεί! Το TLIFE, στα καμαρίνια του θεάτρου Μουσούρη! VIDEO

Ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Παύλος Χαϊκάλης, όπως δεν τους έχεις ξαναδεί! Το TLIFE, στα καμαρίνια του θεάτρου Μουσούρη! VIDEO | tlife.gr

Το «Ψέμα στο ψέμα» είναι μια από τις πιο πετυχημένες θεατρικές παραστάσεις της χρονιάς! Αν δεν την έχεις δει ακόμα θα πρέπει να πάρεις τηλέφωνο ή να κλείσεις μέσω internet τώρα για να βρεις θέσεις. Ο Πέτρος Φιλιππίδης για μια ακόμα φορά απολαυστικός και μοναδικός στον πρωταγωνιστικό ρόλο, υπογράφει και τη σκηνοθεσία της παράστασης και όντως είναι ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς που έχει βγάλει η Ελλάδα! Ταλαντούχος, εργατικός, μεθοδικός, με επιμονή στην λεπτομέρεια και στόχους που πάντα πετυχαίνει, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και αυτό φαίνεται από την αρτιότητα που έχει κάθε του δουλειά είτε στο θέατρο είτε στην τηλεόραση.

Μαζί του στη σκηνή, ένας άλλος μεγάλος κωμικός της Ελλάδας με πηγαίο χιούμορ και  ταλέντο που δύσκολα βρίσκεται στις μέρες μας. Ο μοναδικός Παύλος Χαϊκάλης τα δίνει όλα στο ρόλο του και το δίδυμο των Άγγλων αστυνομικών που δεν είναι και οι εξυπνότεροι του κόσμου θα σας κάνουν να ξεκαρδιστείτε στα γέλια όταν βρεθείτε στο θέατρο Μουσούρη.

Τα πειράγματα τα γέλια και το καλό κλίμα υπάρχει και πίσω από την σκηνή του θεάτρου! Στα καμαρίνια των ηθοποιών. Και μπορεί ο Πέτρος Φιλιππίδης να τα θέλει όλα στην εντέλεια αλλά όλοι τον αγαπάνε και περνάνε υπέροχα στα παρασκήνια του θεάτρου Μουσούρη

Το TLIFE και η Μαρία Ρουμελιώτου, «τρύπωσαν» με κάμερες στα καμαρίνια με πρώτο και καλύτερο αυτό του Πέτρου Φιλιππίδη που είναι ένα μικρό παλατάκι διακοσμημένο με το προσωπικό γούστο του ηθοποιού. Μιλήσαμε μαζί του και βέβαια με το «πειραχτήρι» του θιάσου Παύλο Χαϊκάλη ο οποίος καθ΄όλη τη διάρκεια του γυρίσματος δεν σταμάτησε να τραβάει φωτογραφίες και βίντεο! Μάθαμε μάλιστα ότι ο Παύλος κάνει το καλύτερο σπιτικό ψωμί με προζύμι!

Δες το απολαυστικό βίντεο

Bέβαια επισκεφθήκαμε και τα καμαρίνια των υπόλοιπων ηθοποιών του θεάτρου οι οποίοι μας υποδέχθηκαν με χαρά!

Πέτρος Φιλιππίδης

Για την παράσταση: «Είμαι ευτυχισμένος και υπερήφανος. Η παράσταση έχει πολύ μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση. Είναι μια σπουδαία κωμωδία η οποία δημιουργεί είδος, δεν είναι απλώς ένα αστείο έργο. Αποδεικνύεται ότι έχουμε ένα πολύ δυνατό έργο που περνάει πολύ ισχυρά μηνύματα όσον άφορα την αλήθεια, το ψέμα και τα υπαρξιακά των ανθρώπων, δηλαδή γιατί προτιμούν το ψέμα και όχι την αλήθεια αυτοί οι δυο αστυνομικοί που έχουν πάει εκεί για να ανακοινώσουν τον θάνατο της κόρης του ζευγαριού. Γίνεται μια φιλοσοφική συζήτηση με πολύ απλό τρόπο μεταξύ των δυο ιδιαίτερων αστυνομικών οι όποιοι δεν είναι και πολύ έξυπνοι. Παρ όλα αυτά αποδεικνύεται ότι το γέλιο είναι το καταλυτικό όταν είναι τόσο δυνατό που καταπίνει τα πάντα».

Τι αγαπάτε πιο πολύ; Σκηνοθεσία ή ηθοποιία;

Δεν υπάρχει λόγος να ξεχωρίσει κάνεις. Ο απόλυτος άρχων στο θέατρο είναι ο ηθοποιός. Το λέω αυτό ακόμα και όταν σκηνοθετώ μόνο. Η θεατρική πράξη γεννιέται και πεθαίνει εκείνη την ώρα, κάτι το όποιο κάνει τον ηθοποιό απολυτό άρχοντα. Δυο πράγματα είναι απαραίτητα για να γίνει θέατρο: ηθοποιός και κοινό. Όλα τα υπόλοιπα μπορεί και να μην υπάρχουν. Βεβαίως μπορούν να συμβάλουν, χωρίς σκηνικό γίνεται, χωρίς σκηνοθέτη γίνεται, χωρίς κουστούμι γίνεται, χωρίς έναν άνθρωπο να τα λέει επάνω στην σκηνή και έναν άνθρωπο να τα βλέπει δεν γίνεται.

Έχετε κρύψει ποτέ την αλήθεια για να μην στενοχωρήσετε κάποιον;

Ναι, φυσικά.

Παύλος Χαϊκάλης

Είστε χρόνια συνεργάτες με  τον Πέτρο Φιλιππίδη. Πως περνάτε φέτος στο Μουσούρη;

Με τον Πέτρο έχουμε μια χημεία που νομίζω ότι σπανίζει. Είμαστε ένα δίδυμο που κάποια στιγμή θα ακουστούν καλά λόγια για αυτό. (γέλια)  Έχουμε ίδιους κώδικες, καταλαβαίνει ο ένας τον άλλο, ξέρουμε τι σημαίνει θέατρο, ξέρουμε που να σταματάμε και να ξεκινάμε, παίζουμε με τα ματιά, διορθώνουμε λάθη, τον θαυμάζω και με θαυμάζει. Και στο 50-50 που βρισκόμασταν και στο Ψέμα στο Ψέμα έχουν βγει κάποια κομμάτια διαμάντια και γίνεται μια έκρηξη επάνω στην σκηνή. Τον εκτιμώ σαν σκηνοθέτη πολύ περισσότερο από ότι σαν ηθοποιό και σκεφτείτε ότι εφόσον τον εκτιμώ τόσο πολύ ως ηθοποιό πως θα είναι σαν σκηνοθέτη. Σπανίζει ο τρόπος του με τους ηθοποιούς και επειδή έχω δουλέψει πολύ με τους ηθοποιούς μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό σπανίζει. Δεν αφήνει τα πράγματα στην τύχη, ψάχνει όχι μόνο να βγάλει ξύγκι από την μύγα, αλλά και να την παχύνει κιόλας.

Μαρία Κατσανδρή

«Θεωρώ ότι είμαι εδώ λόγο της αγάπης, του σεβασμού και της εκτίμησης που έχω στον Πέτρο. Είναι θέμα επιλογής. Τον ξέρω καλά σαν σκηνοθέτη και σαν ηθοποιό.

Θα κρύβατε την αλήθεια για να μην στεναχωρείται κάποιον;

Ναι, βεβαίως. Καμιά φορά αν λέγαμε όλοι την πραγματική μας αλήθεια θα μας θεωρούσαν τρελούς.

Πείτε μας μια ευχή για το 2018

Υγεία, αισιοδοξία και αφοβία.

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος

Δεν είναι μόνο φωτογράφος ο κύριος Χαϊκάλης. Φτιάχνει πολύ καλό ψωμί και μας φέρνει και εδώ. Ζυμώνει παραδοσιακά με προζύμη. Είναι καταπληκτικό.

Τι ρόλο παίζετε στην παράσταση;

Είμαι ο Μπάλταζαρ Κόνερ, είμαι ένας οικοδεσπότης με την σύζυγο μου την Μαρία Κατσανδρή και έρχονται δυο αστυνομικοί να μας αναφέρουν κάτι δυσάρεστο.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Δύο αστυνομικοί έχουν ένα τελευταίο καθήκον πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Μόνο που αυτό που πρέπει να κάνουν, δεν ταιριάζει καθόλου με το γλυκό και χαρούμενο πνεύμα των ημερών. Πρέπει να ανακοινώσουν σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι τον θάνατο της κόρης τους σε ένα ατύχημα. Το όλο ζήτημα απαιτεί ειδικό χειρισμό, γι αυτό και τα «καμάρια» της αγγλικής αστυνομίας, εξαιτίας της καλοσύνης τους και μην αντέχοντας να γίνουν αγγελιαφόροι άσχημων νέων, αποφασίζουν να τους κρύψουν το γεγονός. Ξεκινούν λοιπόν, να λένε το ένα ψέμα μετά το άλλο και τα πράγματα αρχίζουν να μπερδεύονται, προκαλώντας μια σειρά από παρεξηγήσεις, παρασύροντας έναν ιερέα, τους γείτονες κι’ ένα…τσιουάουα!

Το κύριο στοιχείο του έργου είναι οι απανωτές παρεξηγήσεις που συμβαίνουν, ενώ παράλληλα συνδυάζει αριστοτεχνικά και μοναδικά την τρυφερότητα με το χαμόγελο και τη συγκίνηση με το γέλιο μέχρι δακρύων. Εσείς τι θα προτιμούσατε; Μια δυσάρεστη αλήθεια ή ένα ωραίο ψέμα;

ΠΑΙΖΟΥΝ

Πέτρος Φιλιππίδης

Παύλος Χαικάλης

Κώστας Τριανταφυλλοπουλος

Μαρία Κατσανδρή

Παναγιώτης Κατσώλης

Ελευθερία Μπενοβία

Ευγενία Παναγοπούλου

Χριστίνα Σπατιώτη

 

READ more