Στρείδια στιφάδο… με ποιητική πινελιά!

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Όπως καταλαβαίνεις είναι λίγο δύσκολο ο ίδιος ο Λόρδος να μας εκμυστηρεύτηκε την αγαπημένη του συνταγή. Το έκανε όμως για λογαριασμό του ο Craig Claiborne, συντάκτης μαγειρικής των New York Times, ο οποίος και κυκλοφόρησε ένα μικρό βιβλιαράκι συνταγών με πηγή έμπνευσης το συγγραφικό έργο μεγάλων ποιητών. Ο τίτλος του “Α Cookbook for booksellers”! Άλλωσε αν παρατηρήσεις τη συνταγή θα δεις πως το Tabasco και η Worcestershire Sauce είναι σάλτσες που εφευρέθηκαν μετά το θάνατό του Λόρδου Βύρωνα

Συστατικά

  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι
  • 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 φλιτζάνι γάλα
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 2 φλιτζάνια στρείδια καθαρισμένα χωρίς κέλυφος
  • 1/4 κ.γ. Tabasco
  • 1 κ.γ. Worcheshire sauce (προαιρετικά)
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 2 κ.σ. φρεσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι και σόταρε το κρεμμύδι και το σέλερι μέχρι να γυαλίσει
  • Πρόσθεσε και το φρέσκο κρεμμυδάκι ανακατεύοντας για ένα λεπτό το πολύ
  • Στη συνέχεια συμπλήρωσε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και άφησε το μείγμα να βράσει
  • Τέλος πρόσθεσε και τα στρείδια και άφησε πάλι όλο το μείγμα να πάρει βράση. Όταν τα στρείδια “στρογγυλέψουν” στις άκρες, βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά
  • Πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά, το tabasco, τη Worcheshire sauce, το μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε.
  • Σέρβιρε σε ζεστά πιάτα με λεάχιστο λιωμένο βούτυρο

Tip

Μυστικά για να αγοράσεις τα καλύτερα όστρακα... κάνε κλικ εδώ

Read More

And More