Γεμιστή γλυκοπατάτα με τυρί και λαχανικά

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα γευστικό και light κυρίως γεύμα, με γεύσεις από τη μεξικάνικη κουλτούρα. Μπορείς να το απολαύσεις σκέτο ή να το συνδυάσεις με την αγαπημένη σου σαλάτα.
Θερμίδες: 299/ μερίδα

Συστατικά

  • 4 μεσαίες γλυκοπατάτες
  • 1/2φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1κ. γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1/2κ. γλυκού πάπρικα
  • 1/2κ. γλυκού κύμινο
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1+1/3φλ. κονσέρβα μαύρα φασόλια κονσέρβας
  • 1/2φλ. ήπια ή πικάντικη salsa
  • 1/2φλ. τυρί γκούντα τριμμένο με χαμηλά λιπαρά
  • 1/4φλ. κόλιαντρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κάνε μια οβάλ τρύπα πάνω στην πατάτα με ένα πιρούνι και άδειασε όσο μπορείς από το εσωτερικό της.
  • Ψήσε τις πατάτες στο φούρνο για 45 λεπτά στους 200°C.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε τις πιπεριές, τα κρεμμύδι, τη σκόνη τσίλι, την πάπρικα, το κύμινο και το αλάτι. Μαγείρεψε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. μέχρι τα κρεμμύδια έχουν Πρόσθεσε τα μαύρα φασόλια και μαγείρεψε για ακόμα 5 λεπτά.
  • Γέμισε την τρύπα της πατάτας με 2κ. σούπας τυρί, 1/3φλ. από το μείγμα με τα φασόλια, 2κ. σούπας salsa και 2κ. Σούπας γιαούρτι.
  • Πασπάλισε με κόλιαντρο.

Tip


Read More

And More