Πίτσα με κάνναβη σερβίρεται στην Αθήνα!

Πίτσα με κάνναβη σερβίρεται στην Αθήνα! | tlife.gr

Πίτσα με αλεύρι από κάνναβη satina παρασκευάζει γνωστό εστιατόρια στην Αθήνα, προκαλώντας αντιδράσεις και παρεξηγήσεις.

Το εστιατόριο «Mystic Pizza», το οποίο έχει βάλει αντί για τελεία πάνω στο «i» του λογότυπου του ένα φύλλο κάνναβης έχει προκαλέσει αντιδράσεις του ελληνικού κράτους που έχει κινηθεί εναντίον του, κατηγορώντας το ότι διακινεί ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα, το εστιατόριο έχει δεχτεί δυο ποινικές δίκες για προώθηση της χρήσης ναρκωτικών, μία γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, παρεμβάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη και ένα επίσημο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην πραγματικότητα όμως, τα προϊόντα του είναι απολύτως νόμιμα και όλα οφείλονται σε μια… παρεξήγηση!

Το πρόβλημα όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης είναι ότι οι υπάλληλοι του δημοσίου μπερδεύουν την ινδική κάνναβη που είναι απαγορευμένη με την κάνναβη sativa, η οποία είναι απολύτως νόμιμη!

Ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας Μπάμπης Ανανιάδης, μίλησε στο «Βήμα» και είπε ότι είχε για πρώτη φορά πριν 10 χρόνια την ιδέα να εισάγει αλεύρι βιολογικής κάνναβης από τη Γερμανία και να το χρησιμοποιήσει για μια πιό υγιεινή πίτσα. “Προφανώς η βιολογική κάνναβη sativa δεν έχει καμία σχέση με την παραισθησιογόνα ινδική κάνναβη, ωστόσο, αυτό δεν απέτρεψε τους υπαλλήλους των τότε υπουργείων Γεωργίας και Εμπορίου να με χλευάζουν διαρκώς, κατηγορώντας με ότι θέλω να εισαγάγω στην Ελλάδα αλεύρι με… χασίς”, σημειώνει ο κ. Ανανιάδης.

«Σε διάστημα πέντε ετών δικάστηκα δύο φορές για διαφήμιση της χρήσης ναρκωτικών, εξαιτίας της απεικόνισης του φύλλου της κάνναβης στο λογότυπο της επιχείρησής μου”, αποκαλύπτει αφηγούμενος τα βάσανά του. Όπως λέει το άρθρο, αν και έχει αθωωθεί πανηγυρικά από τη Δικαιοσύνη, εξακολουθούν να τον διώκουν τα ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο αυτό να τον πτοεί αφού δεν κάνει κάτι παράνομο.

Απαντώντας στα σχόλια των πρωινών τηλεοπτικών εκπομπών, ο κ. Ανανιάδης λέει: «Αν καταφέρεται να βγάλεται το «Coca» από το λογότυπο της Coca Cola, θα βγάλω και εγώ το φύλλο της κάνναβης από το δικό μοϋ».

Το λογότυπο του εστιατορίου «Mystic Pizza»!

READ more