Πόλεμος στην Ουκρανία: Έλληνας από το Κίεβο για τις δραματικές στιγμές – «Είμαστε εγκλωβισμένοι, δεν προλάβαμε να φύγουμε»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η κατάσταση είναι δραματική, με χιλιάδες πολίτες να εγκαταλείπουν το Κίεβο.

Ο Γιώργος Χανιώτης, ένας Έλληνας που ζει στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, μίλησε στην εκπομπή «Αταίριαστοι» για τις τραγικές ώρες που βιώνει.

«Μένουμε σε ένα ξενοδοχείο έξω από το Κίεβο γύρω στα 15 με 18 χιλιόμετρα. Είχα έρθει με τη σύζυγό μου στην Ουκρανία για να διευθετήσουμε κάποιες εκκρεμότητες. Η σύζυγός μου ζει τα τελευταία 25 χρόνια στην Ελλάδα. Δεν προλάβαμε να γυρίσουμε. Είμαστε εγκλωβισμένοι εδώ και δε μπορούμε να φύγουμε.

Το Υπουργείο και η Πρεσβεία μας πήραν τηλέφωνο, ωστόσο πέφτει η γραμμή και θα μας ξανακαλέσουν σε λίγο. Έγιναν όλα πάρα πολύ γρήγορα και εμείς δεν το περιμέναμε. Πριν από λίγο στο ξενοδοχείο η σύζυγός μου συνάντησε έναν Έλληνα. Επίσης, η σύζυγός μου ξέρει ουκρανικά και προσπαθεί να βοηθήσει. Για ευνόητους λόγους δεν βγαίνουμε έξω. Το πρωί ακούσαμε κάποιους κρότους, αλλά και σειρήνες. Δεν ήταν σειρήνες πολέμου αλλά της αστυνομίας» είπε αρχικά ο Γιώργος Χανιώτης.

«Οι πολίτες της Ουκρανίας φεύγουν από τις πόλεις και πάνε σε άλλες περιοχές. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Μέχρι χθες που ήμουν κι εγώ σε άλλη πόλη, όλα ήταν ήρεμα. Ο κόσμος ψώνιζε, σαν να μην συμβαίνει τίποτα… Σαν να λέμε ότι πιάστηκε ο κόσμος στον ύπνο» συνέχισε ο Γιώργος Χανιώτης.

Read More

And More