Πόπη Τσαπανίδου: «Πάντα με καταπίεζε. Ήταν το χειρότερό μου να…»

Λίγο μετά από μια ονειρεμένη εξόρμηση στην Πάρο και τις μικρές Κυκλάδες, η Πόπη Τσαπανίδου παραχώρησε συνέντευξη στον Μαρίνο Βυθούλκα και στο περιοδικό People. Όλοι την έχουν στο μυαλό τους, ως μια δημοσιογράφο και παρουσιάστρια που εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο, μια γυναίκα workaholic. «Η αλήθεια είναι πως δεν ήμουν ποτέ εργασιομανής. Απλά, η φύση της δουλειάς είναι τέτοια που δεν έχεις ωράριο. Στην τηλεόραση πρέπει να είσαι πάντα σε συναγερμό, ειδικά αν παρουσιάζεις μια ζωντανή ενημερωτική εκπομπή, που υπογράφεις και έχεις και μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων που συνεργάζεσαι και το μέλλον τους εξαρτάται από εσένα. Είναι μεγάλο το βάρος και η ευθύνη», αποκαλύπτει χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.

Σε ηλικία μόλις 16 ετών ξεκίνησε να γράφει τα πρώτα της κείμενα στην εφημερίδα «Μακεδονία». Το 1998 εργάστηκε στην τηλεόραση και πλέον μετρά πάνω από 20 χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας. Στην αξιόλογη πορεία της ως δημοσιογράφος και ρεπόρτερ έχει καλύψει σημαντικά γεγονότα.

«Έχω βρεθεί σε εμπόλεμες ζώνες, έχω κάνει πολλές συνεντεύξεις και θυμάμαι αρκετά περιπετειώδη περιστατικά που βίωσα σε αυτή τη δουλειά, όπως για παράδειγμα μια χρονιά στην Ξάνθη που εργαζόμουν ως ρεπόρτερ στο Mega και ανέβηκα σε στρατιωτικό ελικόπτερο, προκειμένου να καλύψουμε τις πλημμύρες. Κάποια στιγμή τα πράγματα δυσκόλεψαν πάρα πολύ και σχεδόν με τράβηξαν από το έδαφος για να ανέβω στο ελικόπτερο, διότι ο καιρός είχε χειροτερέψει και έπρεπε απογειωθούμε και να φύγουμε από το σημείο. Ακόμα μια συνάντηση που δεν θα ξεχάσω ποτέ ήταν εκείνη με τον διπλωμάτη και πολιτικό Έντβαρντ Σεβαρντνάτζε, ο οποίος την περίοδο 1985-1991 ήταν ο πανίσχυρος υπουργός εξωτερικών της Σοβιετικής Ένωσης. Ήμουν μόλις 25 χρονών», περιγράφει στο People.

“Την τηλεόραση την έβλεπα πάντα ως δουλειά. Το κομμάτι της προβολής πάντα με καταπίεζε. Ήταν το χειρότερό μου να βάφομαι, να χτενίζομαι και να βγαίνω αλλιώς από ότι είμαι, διότι κανονικά είμαι αυτό που βλέπεις τώρα. Ακόμα και αυτή η διαδικασία της επιμέλειας της εικόνας μου έπεφτε πολύ βαριά. Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη απέναντι στον κόσμο και θεωρώ πως πρέπει να είμαστε απλοί, προσιτοί και αληθινοί απέναντι στους τηλεθεατές ακόμα και με την εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω», εξηγεί στο περιοδικό.

Πηγή: People

Read More

And More