Πως επηρεάζει το γκρέιπφρουτ την υγεία

Το γκρέιπφρουτ είναι ένα από τα πιο θρεπτικά φρούτα, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και άλλα πολύτιμα συστατικά. Ωστόσο μερικές φορές του προσδίδονται ιδιότητες τις οποίες δεν διαθέτει, ενώ μερικοί ασθενείς δεν επιτρέπεται να το καταναλώσουν.

Ας δούμε πρώτα τι ισχύει. Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων θρεπτικών συστατικών του αμερικανικού υπουργείου Υγείας, ένα μέτριο γκρέιπφρουτ παρέχει 82 θερμίδες και σχεδόν ολόκληρη την ημερήσια συνιστώμενη δόση βιταμίνης C.

Αποτελεί επίσης καλή πηγή καλίου, το οποίο είναι απαραίτητο για υγιή αρτηριακή πίεση, λέει η διαιτολόγος Karen Collins, από τη Νέα Υόρκη, η οποία ειδικεύεται στην πρόληψη του καρκίνου και την καρδιαγγειακή υγεία.

Διάβασε τη συνέχεια στο Iatropedia.gr

Read More

And More