Πώς ξέσπασε η διχόνοια στην μεγάλη οικογένεια των ξενοδόχων!

Μία ενδοοικογενειακή βεντέτα έχει ξεσπάσει στη γνωστή οικογένεια Δασκαλαντωνάκη. Η γνωστή επιχειρηματική οικογένεια βασανίζεται από θυμό, έριδες και οξύτατες διαμάχες ανάμεσα στα μέλη της. Τα χρέη και η οικονομική κρίση τους έπληξαν.

Ο πατέρας Νίκος Δασκαλαντωνάκης, η σύζυγός του Πόπη και τα τρία παιδιά τους έχουν διασκορπιστεί. Ο γιος τους Γιάννης ο οποίος είναι παντρεμένος με τη Μερίνη, θυγατέρα του εφοπλιστή Θεόδωρου Βενιάμη και η μικρότερη κόρη Τίνα, σύζυγος του επιχειρηματία στον χώρο της ένδυσης του Πάνου Βογιατζή, θεώρησαν ότι ο πατέρας μεροληπτεί υπέρ της μεγαλύτερης αδερφής τους Μάρι, συζύγου του Ρεθυμνιώτη αρχιτέκτονα και σημερινού αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Σηφουνάκη. Οι ενδοεταιρικοί διαξιφισμοί εισχώρησαν στο πατρικό σπίτι, καθώς η μητέρα τους Πόπη τάχθηκε με το μέρος του Γιάννη και της Τίνας. Ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης πείσμωσε και έθεσε και τα τρία μέλη εκτός Δ. Σ θεωρώντας τους εικονικούς μετόχους.

Η σύζυγος Πόπη και η κόρη τους Τίνα, ανοίγουν τα χαρτιά τους στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Πόπη Δασκαλαντωνάκη:

Η σύζυγος εξηγεί πώς ξεκίνησε η ιστορία: ”Ξεκίνησε πριν από περίπου 2,5 χρόνια όταν ο σύζυγός μου, μου ζήτησε να του δώσω το 20% των μετοχών μου στις διάφορες εταιρείες με το πρόσχημα ότι υπήρχε διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο παιδιών μας του Γιάννη και της Μάρι, και επιτακτική ανάγκη για αναδιαπραγμάτευση των τραπεζικών δανείων. Απήντησα ότι πολύ ευχαρίστως να δώσω την ψήφο μου όταν χρειάζεται, όπως έκανα πάντα για το καλό των εταιρειών, αλλά δεν έβρισκα τον λόγο γιατί έπρεπε να αλλάξει η μετοχική σύνθεση. Άρχισα τότε να σκέφτομαι μήπως κρύβεται κάτι πίσω από αυτό, μέχρι που απεδείχθη ότι υπήρχε μια κρυφή ατζέντα. Η αποπομπή μου και των παιδιών μας, Γιάννη και Τίνας από τις εταιρείες και αυτή τη στιγμή που μιλάμε ίσως η πώληση και απαξίωση των μετοχών μας πίσω από τη πλάτη μας”.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια. Ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης δήλωσε στο νομάρχη πως διέθετε το 100% των μετοχών, κάτι που σύμφωνα με τη σύζυγό του ήταν ψέμμα. Άλλαξε τη μορφή του Δ.Σ και μείωσε κρυφά τα ποσοστά από 20% σε 16% ενώ αύξησε τα δικά του και της Μαρί. αυτή η κατάσταση οδήγησε την Πόπη στο νοσοκομείο με καρδιακό επεισόδιο. Τους έκανε ακόμη και ασφαλιστικά μέτρα όπου τους χαρακτηρίζει ως εικονικούς μετόχους για να εμφανίζεται ο ίδιος ως μοναδικός μέτοχος.

Πώς αντέδρασαν σε αυτή την απόφαση; ”Παγώσαμε, αφού βρεθήκαμε ξαφνικά χωρίς τίποτε. 45 χρόνια κοινής προσπάθειας και αγώνων πήγαν χαμένα μέσα σε μία μέρα από μια απόφαση δικαστή στα ρεθυμνιώτικα δικαστήρια. Δεν έχουμε ούτε εισοδήματα, ούτε επαγγελματική δραστηριότητα. Μας απαγορεύεται ακόμη και να επισκεφθούμε τα ξενοδοχεία των εταιρειών. Όμως εμείς δεν χάνουμε το κουράγιο μας και θα συνεχίσουμε να πολεμάμε μέχρι να βρούμε το δίκιο μας και να αποδοθεί δικαιοσύνη γιατί δεν μπορούμε να δεχτούμε τον οικονομικό, οικογενειακό και επιχειρηματικό διασυρμό”, απαντά στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Τίνα Δασκαλαντωνάκη:

Τι πιστεύει για όλα αυτά που συμβαίνουν; ”Θεωρώ ότι πρόκειται για μια προμελετημένη κίνηση που υφαίνεται υπόγεια εδώ και κάμποσο καιρό. Τελευταία πράξη του δράματος είναι η περίεργη απόφαση ενός δικαστή στο Ρέθυμνο, που πέταξε έξω από μία εταιρεία το 60% των μετοχών της και έδωσε δικαίωμα στο άλλο 40% να αποφασίζει προσωρινά για τα πάντα. Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να παίρνουμε ως εταιρείες επιδοτήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών και ο πατέρας μου να δηλώνει ότι στις εταιρείες είμαστε 5 μέτοχοι και στο δικαστήριο να δηλώνει ότι ο ίδιος είναι μόνος μέτοχος κατά 100% όλων των εταιρειών”, απαντά.

Ποιες είναι οι σχέσεις της πλέον με τον πατέρα της και την αδερφή της; ”Ποιες μπορεί να είναι οι σχέσεις μου όταν διασταυρώνομαι με τον πατέρα μου στο πεζοδρόμιο και δεν με χαιρετά, ο δε μπράβος του με σπρώχνει; Ποιες μπορεί να είναι οι σχέσεις μου με την αδερφή μου όταν γνωρίζω ότι είναι ο ιθύνων νους της υποθέσεως; Άλλωστε ό,τι μας συμβαίνει σήμερα μας το είχε προείπει απειλήσει και υποσχεθεί τον Οκτώβριο του 2009 σε έντονη διαφωνία που είχαμεμε κορωνίδα ότι ή θα της δώσουμε τις μετοχές μας ή θα κηρύξει τις εταιρείες σε πτώχευση. Όσο για τον πατέρα μου πολύ φοβάμαι ότι για χάρη της Μαρί από την ημέρα που βγήκε η απόφαση θα προσπαθήσει συστηματικά να απαξιώσει την περιουσία μας για να μας πετάξει έξω. Δεν ήθελα να φτάσω στα 37 μου για να μάθω πως ο πατέρας μου θα ήταν ο δήμιος μου. αν το ήξερα νωρίτερα θα είχα φροντίσει να είχα πάρει άλλη πορεία στη ζωή μου, θα τον είχα εμποδίσει να με διαλύσει”.

Read More

And More