Πώς να μοιραστείς και να κρατήσεις τις αναμνήσεις σου για πάντα!

Δεν είναι λίγες οι φορές που ζούμε καταστάσεις που θα θέλαμε να τις μοιραστούμε με τέτοιο τρόπο με τους αγαπημένους μας σαν να ήταν κι εκείνοι μαζί μας ή ακόμα και να τις ξαναβιώναμε. Όμως οι αναμνήσεις δυστυχώς , δύσκολα μοιράζονται με τρίτους.

Τι είναι τελικά οι αναμνήσεις; Ανάμνηση σύμφωνα με το λεξικό είναι ένα παρελθοντικό γεγονός που μπορεί κάποιος να ανακαλέσει στη μνήμη του. Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι δεν μπορείς να μοιραστείς μία ανάμνηση με κάποιον άλλον παρά μόνο να του κάνεις μία περιγραφή για να μπορέσει να την φανταστεί.
Με την τεχνολογία όμως οι αναμνήσεις μπορούν να μείνουν ανεξίτηλες, όχι μόνο για μας αλλά και γι΄αυτούς που θα θέλαμε να έχουμε μαζί μας την δεδομένη στιγμή. Αγαπημένες δραστηριότητες, μαγικά μέρη, συναρπαστικά τοπία… Μπορούμε να τα μοιραστούμε κι ας τα βιώσαμε μόνοι.
Για να γίνει όλο αυτό πραγματικότητα τα μόνα που χρειάζονται είναι μία κάμερα 360 μοιρών, ένα smartphone και ένα VR headset. Πλέον όλες οι αναμνήσεις σου μπορούν να μοιραστούν εύκολα και γρήγορα με όλους τους αγαπημένους σου βάζοντάς τους στη θέση που ήσουν εσύ.
Για να μας το αποδείξει αυτό η Samsung, μας πήγε μέχρι τη μακρινή Φινλανδία όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να μάθουμε τα πάντα για την 360 φωτογραφία και το VR, μέσα από ένα συναρπαστικό workshop με τον του κορυφαίο του είδους, Lee Thompson.
Αφού ο Lee ολοκλήρωσε την παρουσίασή του, σειρά είχαν οι ειδικοί της Samsung, οι οποίοι μας έδειξαν τι κάνει ακριβώς η 360 μοιρών κάμερα Gear 360, αλλά και πώς να τραβάς καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο με το Samsung Galaxy S7. Και όλα αυτά, κυρίως σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ώστε μπορέσουμε στη συνέχεια να βγούμε στους δρόμους και να καταγράψουμε τα μαγευτικά μέρη, τόσο της Φινλανδίας όσο και της Λαπωνίας.

Το καλύτερο όμως κομμάτι αυτής της εμπειρίας, το βιώσαμε στο τέλος, αφού με το Gear VR, το headset εικονικής πραγματικότητας της Sasmung και τοποθετώντας απλά το Galaxy S7 στην ειδική υποδοχή, μπορέσαμε να μοιραστούμε όλες τις αναμνήσεις μας με τους φίλους μας κάνοντάς τους να… τουρτουρίζουν με τα παγωμένα τοπία του Ροβανιέμι και βάζοντάς του σε χριστουγεννιάτικο κλίμα με τους στολισμένους δρόμους του Ελσίνκι.
Τελικά οι αναμνήσεις μπορούν να μοιραστούν πολύ εύκολα… Το μόνο που χρειάζεσαι είναι φαντασία και δημιουργικότητα, γιατί ένα κινητό, μία κάμερα κι ένα headset τελικά μπορούν να είναι κάτι παραπάνω από αυτό που νομίζαμε μέχρι σήμερα.

Read More

And More