Πώς οι Onirama ενέπνευσαν εκπαιδευτικούς και μαθητές στο Ρέθυμνο!

Μια ξεχωριστή κίνηση εμπνευσμένη από το τραγούδι των Onirama «O χορός» έκαναν εκπαιδευτικοί και μαθητές του Ρεθύμνου. 200 άτομα, κάθε ηλικίας, έκλεισαν δρόμους και πλατείες και άλλαξαν την ατμόσφαιρα της πόλης. Παίζοντας μουσική, τραγουδώντας και χορεύοντας έφτιαξαν ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα flash mob.

Το βίντεο το ανέβασαν πριν από λίγες μέρες οι Onirama στην επίσημη σελίδα τους στο facebook θέλοντας να τους ευχαριστήσουν αλλά και να ενισχύσουν τον σκοπό της κίνησης αυτής.

Η δράση αυτή οργανώθηκε από την Ομάδα Εναλλακτικών Δράσεων της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου σε συνεργασία με τη μουσική ομάδα του Σ.Ε.Π.Ε.ΡΕΘ., το Γυμνάσιο Επισκοπής, το Μουσικό Σχολείο, τη Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου, καθώς και με μια μεγάλη ομάδα ευαισθητοποιημένων πολιτών του Ρεθύμνου.

Στόχος τους ήταν να εκδηλώσουν τις ανησυχίες τους και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις δραματικές εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας . Το flash mob πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 24ης Μαΐου με κύριο μήνυμα αυτό που έγραφαν και στο πανό τους: «Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα».

Όλοι μαζί επέλεξαν να κλείσει η σχολική χρονιά με αυτήν τη δράση, θυμίζοντας σε όλους ότι η ανησυχία, η παρουσία και η συμμετοχή όλων είναι αναγκαία, σε κάθε μορφή αγώνα.

Read More

And More