Πώς θα κάνετε τον…τέλειο γάμο!

Πώς θα κάνετε τον…τέλειο γάμο! | tlife.gr
Η νύφη πρέπει να είναι πέντε χρόνια πιο μικρή από το γαμπρό. Να έχει ίδιο κοινωνικό-πολιτιστικό υπόβαθρο με αυτόν και να είναι πιο έξυπνη σε ποσοστό 27% από αυτόν! Αν αυτά συμβούν, τότε το ζευγάρι έχει 20% περισσότερες πιθανότητες να ευτυχήσει στη ζωή του, σύμφωνα με μια νέα ελβετική έρευνα, που κατέληξε σε ένα είδος «μαθηματικής φόρμουλας» για τον τέλειο γάμο.
Η πρωτότυπη μελέτη, που ανέλυσε τις περιπτώσεις περίπου 1.100 ζευγαριών ηλικίας 19-75 ετών, για να διερευνήσει ποιοι κοινωνικοί παράγοντες είναι οι σημαντικότεροι για μια ευτυχισμένη και μακρόχρονη συμβίωση, έγινε από ερευνητές της Σχολής Επιχειρήσεων της Γενεύης.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο γάμος με έναν χωρισμένο ή μια χωρισμένη από προηγούμενο γάμο μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας και του δεύτερου γάμου. Ένα μάλλον απρόσμενο εύρημα είναι ότι αν η γυναίκα έχει πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά ο άνδρας όχι, αυτό αυξάνει τις πιθανότητες αρμονικής συμβίωσης και έτσι συμβαδίζει πάντως με τη «συνταγή» ότι η γυναίκα πρέπει να είναι πιο έξυπνη…! Λέτε;

READ more