Πρεμιέρα για την “Μαρία Πενταγιώτισσα” με διάσημες παρουσίες! Φωτογραφίες

Η θεατρική παράσταση «Μαρία Πενταγιώτισσα» συζητήθηκε αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας της ξαφνικής αποχώρησης της Ελένης Καστάνη από τον θίασο μόλις μία εβδομάδα πριν ξεκινήσουν την καλοκαιρινή τους περιοδεία. Την θέση της ηθοποιού πήρε η Βίκυ Σταυροπούλου και η πρεμιέρα της περιοδείας ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης από το Κηποθεάτρο Παπάγου, λίγο πριν “οργώσουν” την Ελλάδα με παραστάσεις!

Οι εκπρόσωποι της εγχώριας showbiz ως γνωστό τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη στο θέατρο και δεν θα μπορούσαν να μην απολαύσουν την «Μαρία Πενταγιώτισσα», με ένα εξαιρετικό θίασο ηθοποιών όπως ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Βίκυ Σταυροπούλου, ο Αργύρης Αγγέλου, ο Μελέτης Ηλίας, η Δανάη Μπάρκα κ.α.

Ανάμεσα στους επώνυμους Έλληνες που έδωσαν το παρών και καταχειροκρότησαν την θεατρική παράσταση ήταν η Μαρία Κωνσταντάκη, η Κατερίνα Στικούδη, η Μελίνα Νικολαΐδη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, η Πέγκυ Τρικαλιώτη κ.α.

Δες όλες τις φωτογραφίες:

Μελίνα Νικολαϊδη

Κατερίνα Στικούδη

Γιάννης Αθητάκης-Βίκυ Σταυροπούλου-Νίκος Παπαδάκης

Γωγώ Μπρέμπου-Χρήστος Χωμενίδης

Πέγκυ Τρικαλιώτη-Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Μαρία Κωνσταντάκη με τη μητέρα της

Μάρα Δαρμουσλή

Λάμπρος Κωνσταντάρας-Έλενα Κώνστα

Μελέτης Ηλίας-Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Βαγγέλης Παναγόπουλος-Κατερίνα Στικούδη-Αργύρης Αγγέλου-Νίκος Παπαδάκης

Μελίνα Νικολαϊδη-Δανάη Μπάρκα

Λίγα λόγια για την παράσταση

Πάνε εξήντα χρόνια ακριβώς από τότε που ο Μποστ παρουσίασε στη στήλη του με τον τίτλο «Το μποστάνι του Μποστ», τους τρεις χαρακτηριστικότερους ήρωες του: Μαμά Ελλάς, Πειναλέων και Ανεργίτσα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διατρέχουν το σύνολο του έργου του μέχρι και το 1995 που γράφει και το τελευταίο του θεατρικό έργο.

Διαβάζοντας ξανά σήμερα το έργο του Μέντη Μποσταντζόγλου αντιλαμβάνεται κανείς αμέσως τι είναι αυτό που κινητοποίησε τη νεαρή τότε Λούλα Αναγνωστάκη – που σφράγισε τη μετέπειτα νεοελληνική δραματουργία- να γράψει το πρώτο της ουσιαστικά δημοσιευμένο κείμενο, στην Επιθεώρηση Τέχνης του 1962, αναφορικά με το πρώτο του σχεδόν θεατρικό έργο Όμορφη Πόλη υπερισπιζόμενη την ποιητικότητα και το σουρεαλισμό της θεατρικής γραφής του Κωνσταντινοπολίτη καλλιτέχνη:

Το έργο του Μποστ τα έχει όλα: χιούμορ, συγκίνηση, πολιτικό στοχασμό, αγάπη για τους ανθρώπους, μα κυρίως δυο στοιχεία συχνά αντικρουόμενα στη νεοελληνική συνείδηση: τη λαϊκότητα και τη λογιοσύνη. Μπορεί να πει με λίγα πολλά και να θίξει με τη φαινομενική αλαφράδα του βαθιά ζητήματα του καιρού μας.

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More