Πρεμιέρα με λαμπερές παρουσίες για τις «Τρεις αδελφές» του Τσέχοφ στο Θέατρο Βεάκη! Φωτογραφίες

Οι «Τρεις αδελφές» του Anton Chekhov ανεβαίνουν στη σκηνή του ιστορικού Θεάτρου Βεάκη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, και μετάφραση Αλέξανδρου Ίσαρη και Γιώργου Δεπάστα.

Ο Τσέχοφ, με το έργο του, καταδεικνύει ένα σύστημα αδράνειας και απραξίας που παλεύει με τη λαχτάρα για ζωή. Μια κωμωδία της απελπισίας, που αποκαλύπτει την αδυναμία του ανθρώπινου όντος για ευτυχία, το ασύμπτωτο του έρωτα και τον καλπασμό μιας νέας τάξης πραγμάτων που έρχεται να σαρώσει οτιδήποτε ξεπερασμένο και παρηκμασμένο. Τα πρόσωπα του έργου αναρωτιούνται για τη ζωή, για το νόημα, φαντασιώνονται τη Μόσχα, φιλοσοφούν για το μέλλον απολύτως αδύναμα να πράξουν στο παρόν. Ένας θίασος πρωταγωνιστών αναμετριέται με την δραματουργία του Τσέχοφ, σ’ ένα ασφυκτικό σύστημα αλληλεξάρτησης και ακινησίας, επιχειρώντας να συνθέσουν ανάγλυφα αυτήν την ευαίσθητη «κραυγή απελπισίας» για την ανθρώπινη ύπαρξη.

Η παράσταση επιχειρεί μια εκ νέου επίσκεψη στο έργο. Οι εμβληματικές ηρωίδες του Τσέχοφ μεγάλες πια, ξαναβουτάνε σε μια ειδική στιγμή που δεν μπορούν να ξεπεράσουν, στη στιγμή που υποσχόταν ελπίδα και αλλαγή. Ένας οριοθετημένος χώρος όπου κατοικούν αιώνια οι αναμνήσεις τους και ξεγλιστράνε όλα τα πρόσωπα που καθόρισαν τη μοίρα τους. Οι ήρωες του έργου ξαναέρχονται αντιμέτωποι με τις επιλογές τους, με τον χρόνο και το πέρασμά του και σε μια επαναδιαπραγμάτευση της στιγμής που τους οδήγησε στην οδύνη.

Στις «Τρεις αδελφές» παίζουν οι: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Ορφέας Αυγουστίδης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Σύρμω Κεκέ, Γιάννης Κλίνης, Αινείας Τσαμάτης, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Νίκος Μάνεσηςη. Ακόμα, στη σκηνή εμφανίζονται η Υβόννη Μαλτέζου και ο Δημήτρης Πιατάς.

Το βράδυ της Τρίτης, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του έργου, με πλήθος κόσμου να δίνει το «παρών» στο Θέατρο Βεάκη και να χαρίζει το πιο θερμό του χειροκρότημα στους συντελεστές, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους επί σκηνής. Ο φωτογραφικός φακός του TLIFE ήταν εκεί και εξασφάλισε πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Δες τις φωτογραφίες:

Ναταλία Τσαλίκη – Γιάννης Μπέζος

Ισιδώρα Σιδέρη – Γιάννης Ζουγανέλης

Πέτρος Φιλιππίδης

Γιώργος Κωνσταντίνου – Σπύρος Μπιμπίλας

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

Λένα Δροσάκη – Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Αλέξης Σταμάτης – Εύα Σιμάτου

Λάκης Λαζόπουλος – Μαρινέλλα

Σάρα και Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Νίνα Αλτάνη – Τόνυ Δημητρίου

Ειρήνη Κολιδά

Λένα Αρώνη – Άλκης Κούρκουλος

Γιώργος Νανούρης- Χάρις Αλεξίου – Μιχάλης Σαράντης

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους -Καρυοφυλλιά Καραμπέτη – Κατερίνα Λέχου

Μίνως Μάτσας – Εύα Νάθενα

Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος – Ελένη Κοκκίδου

Θεοχάρης Ιωαννίδης

Κωνσταντίνος Ζήκος- Όλγα Κεφαλογιάννη

Δάνης Κατρανίδης – Δημήτρης Πιατάς – Μαρίνα Ψάλτη – Γιάννης Φέρρης

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης -Θέμις Μπαζάκα

Νίκος Κουρής – Λένα Παπαληγούρα

Γιάννης Κουκουράκης – Δημήτρης Καραντζάς – Αναστάσης Ροϊλός – Γιώργος Σουξές

Κώστας Αρζόγλου – Βασίλης Πουλαντζάς – Μπέττυ Αρβανίτη

Νίκη Παλληκαράκη – Μιχάλης Μητρούσης – Τίτος Πατρίκιος

Read More

And More