Πρεμιέρα σήμερα για το λιανεμπόριο – Φωτορεπορτάζ του TLIFE στο κέντρο της Αθήνας

Πρεμιέρα έκανε σήμερα το λιανεμπόριο και από τις 7 το πρωί τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα είναι ανοιχτά, έπειτα από σχεδόν 15 ημέρες.

Παρά το τσουχτερό κρύο, αρκετός είναι ο κόσμος που έστειλε «2» στο πενταψήφιο νούμερο 13033 και βγήκε έξω για τις αγορές του.  Εκτός, όμως, από τα μαγαζιά του λιανεμπορίου, άνοιξαν και τα κομμωτήρια, αλλά και τα κέντρα αισθητικής που δέχονται διαδοχικά τα ραντεβού τους.

Το TLIFE βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα, στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της πρωτεύουσας, στην οδό Ερμού για να καταγράψει την κίνηση. Όπως θα δεις, ο κόσμος έχει σχηματίσει σε αρκετά καταστήματα ουρές. 

Δες παρακάτω τις φωτογραφίες:

Γενικοί Κανόνες λειτουργίας 

-Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

-Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

-Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033, ενώ ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

-Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.

-Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον  (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).

-Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται ως εξής: Ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

-Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

-Προσαύξηση προστίμων κατά 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

-Ειδικώς τα περίπτερα δύνανται να λειτουργούν 24 ώρες.

-Για τα καταστήματα τροφίμων υπάρχει η υποχρέωση να έχουν κάνει ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος. Προβλέπεται ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια – όπου υφίστανται – με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές. Το ωράριο λειτουργίας τους είναι προαιρετικό (διευρυμένο) από τις 7:00 έως τις 20:00, καθώς και με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More