Πρίγκιπας Φίλιππος: Όλα όσα έγιναν στην κηδεία του – Συντετριμμένη η βασίλισσα Ελισάβετ

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Πρόκειται για τον ίδιο χώρο που είχε τελεστεί στις 19 Μαΐου του 2018 ο λαμπερός γάμος του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ.  Κεντρικό πρόσωπο αυτής της τελετής η Βασίλισσα Ελισάβετ που έζησε στο πλευρό του για 73 ολόκληρα χρόνια…

Το φέρετρο του Δούκα του Εδιμβούργου που άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή 9 Απριλίου σε ηλικία 99 ετών, καλύπτεται από την προσωπική του σημαία, το σπαθί του και το καπέλο που φορούσε ως αξιωματικός στο βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό. Η σημαία του δούκα του Εδιμβούργου είναι χωρισμένη σε 4 τμήματα: Στο άνω αριστερό τμήμα τρεις λέοντες συμβολίζουν την καταγωγή από τη Δανία, δίπλα ο λευκός σταυρός σε μπλε φόντο είναι το σύμβολο της ελληνικής καταγωγής του, κάτω αριστερά οι άσπρες και μαύρες λωρίδες είναι το έμβλημα των Μαουντμπάτεν και κάτω δεξιά ένα κάστρο με τρεις πύργους, το σύμβολο του Εδιμβούργου.

 

Δες βίντεο από την κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου από την κρατική τηλεόραση

 

Η βασίλισσα Ελισάβετ λέει για τελευταία φορά αντίο στον επί 73 χρόνια σύζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο. Ίσως να ζει σήμερα την χειρότερη μέρα της μακρόχρονης ζωής της.

Με ενός λεπτού σιγή και κανονιοβολισμούς αποχαιρετούν τον πρίγκιπα Φίλιππο πριν την τελετή έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Πριγκίπισσα Ευγενία

Συγκινημένη κατέφτασε η Kate Middleton…

Βουρκωμένος ο Κάρολος στην κηδεία του πολυαγαπημένου του πατέρα.

Το φέρετρο του Πρίγκιπα Φίλιππου ο οποίος επί 73 χρόνια βρισκόταν στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ, έφτασε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου μέσα σε μια τροποποιημένη ειδικά για αυτή την ημέρα Land Rover, στον σχεδιασμό της οποίας είχε συμμετάσχει και ο ίδιος ενώ οι καλεσμένοι στην τελετή είναι μόλις 30.

Η Λίστα των καλεσμένων:

Βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, η Δούκισσα της Κορνουάλης, ο Δούκας του Κέιμπριτζ, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, ο Δούκας του Σάσεξ, ο Δούκας του Γιορκ, η πριγκίπισσα Βεατρίκη, ο Εντουάρντο Μαπέλι Μότζι, η πριγκίπισσα Ευγενία, ο Τζακ Μπρουκσμπανκ, ο κόμης του Ουέσσεξ, η Δούκισσα του Ουέσσεξ, η Λαίδη Λουίζ του Ουίνδσορ, ο Βισκάουντ Σέβερν, η πριγκίπισσα Άννα, ο Αντιναύαρχος Τίμοθι Λόρενς, ο Πίτερ Φίλιπς, η Ζάρα Τιντάλ, ο Μάικ Τιντάλ, ο Κόμης του Σνόουντον, η Λαίδη Σάρα Τσάτο, ο Ντάνιελ Τσάτο, ο Δούκας του Γκλόστερ, ο Δούκας του Κεντ, η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, ο Βερνάρδος, κληρονομικός πρίγκιπας του Μπάντεν, ο πρίγκιπας Δονάτος, μέγας δούκας της Έσσης, ο πρίγκιπας Φίλιππος του Χόενλοχ-Λάντενμπουργκ, η Δούκισσα Μαουντμπάντεν της Βιρμανίας

Oι λεπτομέρειες της τελετής

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

Το φέρετρο μέχρι το παρεκκλήσι συνοδεύει πεζή μια μικρή πομπή από εξέχοντα μέλη της βασιλικής οικογένειας ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ οδεύει προς το σημείο επιβαίνοντας σε μια κρατική Βentley.

Στρατιωτικά αγήματα από όλα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, με τα οποία ο πρίγκιπας Φίλιππος διατηρούσε στενούς δεσμούς, θα αποτίσουν τιμές στον δούκα του Εδιμβούργου.

Στα εδάφη του Κάστρου του Ουίνδσορ βρίσκονται παρατεταγμένα αγήματα του Βασιλικού Ναυτικού, της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF), του 4ου Βασιλικού Τάγματος της Σκωτίας, του Βασιλικού Ιππικού, των Στρατιωτικών Ιπποτών του Ουίνδσορ και η Φρουρά του Κάστρου του Ουίνδσορ.

Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι συμμετέχουν στην πομπή, έχοντας, όμως, ανάμεσα τους τον 43χρονο ξάδερφό τους, Πίτερ Φίλιπς, μετά από απόφαση της Βασίλισσας.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

Κατά σειρά στην πομπή βρίσκονται: Πριγκίπισσα Άννα, Πρίγκιπας Κάρολος, Πρίγκιπες Άντριου και Εδουάρδος, Χάρι, Πίτερ Φίλιπς και Ουίλιαμ, ο σύζυγος της Πριγκίπισσας Άννας, αξιωματικός του Βασιλικού Ναυτικού Σερ Τίμοθι Λόρενς και ο γιος της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας, κόμης του Σνόουντον.

Στο τέλος της πομπής είναι ο ιδιαίτερος γραμματέας του Φιλίππου, ταξίαρχος Άρτσι Μίλερ Μπέικγουελ, ο επικεφαλής της ασφάλειας του Πρίγκηπα, καθώς και 4 άτομα που εργάζονταν στις υπηρεσίες του.

Να σημειωθεί ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον δεν  παρεβρεθεί στην κηδεία, καθώς αποφάσισε να παραχωρήσει τη θέση του σε άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

 
 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

Φωτογραφίες: Reuters

Read More

And More