Πρίγκιπας Φίλιππος: Σήμερα η κηδεία του – Όλες οι λεπτομέρειες της τελετής

Μόλις λίγες ώρες απέμειναν για την κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή 9 Απριλίου σε ηλικία 99 ετών. Η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει αναλάβει προσωπικά την επιμέλεια της κηδείας του αγαπημένου συζύγου της, προκειμένου να γίνουν όλα όπως ακριβώς επιθυμεί. 

Στην τελετή θα δώσουν το παρών συνολικά 30 άτομα, ανάμεσα στα οποία θα βρίσκονται και 3 Γερμανοί συγγενείς. Οι άνδρες δεν θα φορούν στρατιωτική στολή αλλά παλτό, πάνω στα οποία θα υπάρχουν τα μετάλλιά τους ενώ οι γυναίκες φόρεμα με μαύρο καλσόν.

Σύμφωνα με το BBC, οι πρίγκιπες Κάρολος, Άντριου, Έντουαρντ και η πριγκίπισσα Άννα, καθώς και οι εγγονοί του πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι, θα ακολουθήσουν τη σορό του Πρίγκιπα Φιλίππου, η οποία θα μεταφερθεί με ένα Jaguar Land Rover, στον σχεδιασμό του οποίου είχε συμμετάσχει ο ίδιος ο Δούκας.

Πρόκειται για όχημα που παραδόθηκε στο Παλάτι το 2016 και το οποίο μάλιστα έχει ένα πιστό αντίγραφο σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με το πρωτότυπο.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα περπατήσουν πίσω από το φέρετρο, συνοδεύοντάς το μέχρι την εκκλησία. Η πριγκίπισσα Άννα και ο πρίγκιπας Κάρολος θα περπατήσουν στην πρώτη σειρά, ενώ πίσω τους θα είναι ο πρίγκιπας Έντουαρντ και ο πρίγκιπας Άντριου.

Στην τρίτη σειρά θα βρίσκονται ο Γούιλιαμ και ο Χάρι αλλά δεν θα βρίσκονται δίπλα – δίπλα, καθώς ανάμεσά τους θα περπατά ο ξάδερφός τους Πίτερ Φίλιπς. Η βασίλισσα θα μετακινηθεί με μία Bentley στο τέλος της πομπής και θα η μόνη παρούσα μέσα στο παρεκκλήσι κατά τη διάρκεια της τελετής. 

Το φέρετρο του Φιλίππου θα καλύπτει η προσωπική του σημαία στην οποία διαγράφεται και η ιστορίας του. Τα λιοντάρια με τις καρδιές αντιπροσωπεύουν την καταγωγή του από την Δανία, ο Σταυρός την ελληνική του καταγωγή, οι άσπρες και μαύρες γραμμές την οικογένεια Μαουντμάντεν και το κάστρο τον τίτλο του ως Δούκας του Εδιμβούργου.

 

Αναλυτικά η λίστα με τους 30 καλεσμένους:

Βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, η Δούκισσα της Κορνουάλης, ο Δούκας του Κέιμπριτζ, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, ο Δούκας του Σάσεξ, ο Δούκας του Γιορκ, η πριγκίπισσα Βεατρίκη, ο Εντουάρντο Μαπέλι Μότζι, η πριγκίπισσα Ευγενία, ο Τζακ Μπρουκσμπανκ, ο κόμης του Ουέσσεξ, η Δούκισσα του Ουέσσεξ, η Λαίδη Λουίζ του Ουίνδσορ, ο Βισκάουντ Σέβερν, η πριγκίπισσα Άννα, ο Αντιναύαρχος Τίμοθι Λόρενς, ο Πίτερ Φίλιπς, η Ζάρα Τιντάλ, ο Μάικ Τιντάλ, ο Κόμης του Σνόουντον, η Λαίδη Σάρα Τσάτο, ο Ντάνιελ Τσάτο, ο Δούκας του Γκλόστερ, ο Δούκας του Κεντ, η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, ο Βερνάρδος, κληρονομικός πρίγκιπας του Μπάντεν, ο πρίγκιπας Δονάτος, μέγας δούκας της Έσσης, ο πρίγκιπας Φίλιππος του Χόενλοχ-Λάντενμπουργκ, η Δούκισσα Μαουντμπάντεν της Βιρμανίας

Φωτογραφίες: Reuters

Read More

And More