Πρίγκιπας Χάρι: Αποχαιρετά τον παππού του Φίλιππο με ένα συγκινητικό κείμενο

Έναν χρόνο μετά την παραίτησή του από τα βασιλικά καθήκοντα και την μετακόμισή του στις ΗΠΑ μαζί με την Meghan Markle και τον γιο τους, ο πρίγκιπας Harry επέστρεψε στην Μεγάλη Βρετανία, για να δώσει το παρών στην κηδεία του παππού του, πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 99 ετών, την περασμένη Παρασκευή.

Μάλιστα, χθες Δευτέρα, ο πρίγκιπας Harry έστειλε μια γραπτή δήλωση στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, για να αποτίσει έτσι φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο.

Η ανακοίνωση του πρίγκιπα Harry

«Ο παππούς μου ήταν ένας άντρας του καθήκοντος, με τιμή και εξαιρετικό χιούμορ. Ήταν αυθεντικός, με ένα αξιοζήλευτο μυαλό και σε έναν χώρο κέρδιζε τις εντυπώσεις με την γοητεία του – και επίσης γιατί ποτέ δεν ήξερες τι μπορεί να πει στη συνέχεια.

Ο κόσμος θα τον θυμάται ως τον πιο μακροχρόνιο σύζυγο μονάρχη, ως έναν διακεκριμένο στρατιώτη, έναν πρίγκιπα και έναν δούκα. Όμως για μένα ήταν ο παππούς μου: Αρχηγός του μπάρμπεκιου, η ψυχή της παρέας και πειραχτήρι έως το τέλος. Ήταν ένας βράχος απαράμιλλης αφοσίωσης για την Αυτού Μεγαλειότητα. Ηταν δίπλα της για 73 χρόνια γάμου και ενώ θα μπορούσα να συνεχίσω να λέω κι άλλα ξέρω ότι τώρα θα έλεγε σε όλους μας, «μπύρα στο χέρι» για να κάνει μια πρόποση.

Με αυτό το σημείωμα, παππού, σε ευχαριστώ για όλα όσα μου προσέφερες, για την αφοσίωσή σου στη γιαγιά και γιατί πάντα ήσουν ο εαυτός σου. Θα μας λείψεις πολύ, αλλά πάντα θα σε θυμόμαστε. Η Μέγκαν, ο Άρτσι και εγώ -καθώς και η μελλοντική εγγονή σου- θέλουμε να σου πούμε πως θα έχεις για πάντα μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας».

 

Κεντρική φωτογραφία: Splash/Ideal Image

Read More

And More