Προκλητική απόφαση για Harrison Ford: Χωρίς ποινή, κρατά την άδεια πιλότου μετά το ατύχημα που προκάλεσε!

Μπορεί να έθεσε σε κίνδυνο 100 επιβάτες με ένα λάθος τους, αλλά όπως φαίνεται δεν πρόκειται να τιμωρηθεί καν για αυτό. Ο λόγος για τον Harrison Ford που πριν λίγο καιρό παραλίγο να προκαλέσει αεροπορικό δυστύχημα, όταν αποφάσισε να προσγειώσει το αεροπλάνο του στον αεροδιάδρομο που προοριζόταν για ένα επιβατικό αεροσκάφος, αλλά οι Αρχές αποφάσισαν όχι μόνο να μην τον τιμωρήσουν, αλλά να του επιτρέψουν να ξαναπετάξει.

Ο Αμερικανός ηθοποιός μπορεί να κρατήσει την άδεια του πιλότου παρά το λάθος που έκανε κατά την προσπάθεια προσγείωσης του μικρού του αεροπλάνου. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 74χρονου ηθοποιού η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έκλεισε την έρευνα για την υπόθεση με αποτέλεσμα ο χολιγουντιανός σταρ να διατηρήσει την άδεια του πιλότου και να συνεχίσει να πετάει.

Το αστέρι του «Ιντιάνα Τζόουνς» στα μέσα Φεβρουαρίου κατά την προσέγγιση του αεροπλάνου του προς το αεροδρόμιο Τζον Γουέιν της Καλιφόρνιας αντί να το προσγειώσει στον διάδρομο που του υπέδειξε ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας αυτός το κατέβασε σε έναν διάδρομο που προορίζεται για επιβατικά αεροσκάφη. Μάλιστα στην προσπάθεια προσγείωσης πέταξε πολύ κοντά από ένα αεροσκάφος της American Airlines με 100 επιβάτες, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς ή να υπάρξουν υλικές ζημιές.

Ο Φορντ είχε αντιληφθεί αμέσως το σοβαρό του λάθος και δήλωσε στον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας «είμαι ανόητος που προσγειώθηκα στον διάδρομο αυτό».

Ο Χάρισον Φορντ είναι γνωστός συλλέκτης παλαιών αεροσκαφών, το 2015 αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση σε ένα γήπεδο του γκολφ μετά από βλάβη του κινητήρα στο μικρό αεροσκάφος που πετούσε. Τότε είχε τραυματιστεί ελαφρά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Read More

And More