Site icon TLIFE

Προσοχή με τα «μελάτα» αυγά – Τι πρέπει να ξέρεις για λόγους υγείας

Αν σου αρέσει “μελάτο” το αυγό ή χρειάζεσαι ένα ωμό αυγό για το φαγητό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ήδη παστεριωμένο, το οποίο έχει θερμανθεί σε μία θερμοκρασία που σκοτώνει τα βακτηρίδια.

Εάν μαγειρεύεις το μη-παστεριωμένο αυγό, μόνο έως ότου ο κρόκος είναι ακόμα υγρός (μελάτο), δεν θα φτάσει σε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να εξοντωθούν όλα τα βακτήρια, με αποτέλεσμα να διατρέχεις αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.

Διάβασε περισσότερα στο Iatropedia.gr

© 2024 tlife.gr