Προσπάθησαν να πουλήσουν βρέφος, έναντι του ποσού των 14.000€!

Μία 22χρονη από την Βουλγαρία, προσπάθησε με πέντε συμπατριώτες της, να πουλήσει των τριών μηνών βρέφος της. Ήταν έτοιμη να απαρνηθεί το παιδί της για 14.000€.

Οι άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσαν, έφτασαν στα ίχνη ενός 32χρονου άνδρα, υπήκοου της Βουλγαρίας, που είχε αναλάβει τον ρόλο του μεσολαβητή.

Ζευγάρι αστυνομικών υποδύθηκε σους αγοραστές και έκλεισαν ραντεβού με τον 32χρονο την περασμένη Τετάρτη. Συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά το πρωί της Παρασκευής για να γίνει η αγοραπωλησία του βρέφους. Ο 32χρονος ζήτησε 14.000 ευρώ, ενώ έκανε δεκτό το αίτημα των αστυνομικών να δουν το παιδί παρουσία και της μητέρας του, η οποία προσκόμισε πιστοποιητικό υγείας καθώς και την ληξιαρχική πράξη της γέννησης του.

Το πρωί λοιπόν της Παρασκευής, στις 10:00 έγινε το προγραμματισμένο ραντεβού ενώ είχε οργανωθεί αστυνομική επιχείρηση. Τότε ο 32χρονος ζήτησε να είναι μπροστά στην αγοραπωλησία μόνο η γυναίκα αστυνομικός. Κι έτσι έγινε. Αφού βεβαιώθηκε ότι είχε φέρει το ποσό, την άφησε να περιμένει κοντά στο νοσοκομείο Χανίων.

Ο πωλητής με την σύζυγό του μετέβησαν σε παρακείμενη καφετέρια, όπου φυλάσσονταν το ανήλικο από άλλο ζευγάρι. Στη συνέχεια επανήλθε στο σημείο και παρέδωσε το βρέφος, αφού παρέλαβε τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί. Αστυνομικοί που είχαν ακροβολιστεί στο σημείο συνέλαβαν και τα τέσσερα άτομα και κατέσχεσαν τις 14.000 ευρώ.

Κατά την προανάκριση διαπιστώθηκε πως στην αγοραπωλησία του βρέφους συμμετείχε ένας άνδρας και μία γυναίκα, υπήκοει της Βουλγαρίας, οι οποίοι και συνελήφθησαν στην Παλαιοχώρα Χανίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το Σάββατο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Read More

And More