Πρώτο κόμμα… η αποχή – Οι νικητές και οι χαμένοι

Ναι, η ΝΔ ήρθε πρώτη και αύξησε το ποσοστό της σχεδόν 11 μονάδες, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έκανε και νέο άλμα και να βρίσκεται πλέον σταθερά στη δεύτερη θέση, όμως και πάλι πρώτη ήρθε η αποχή

Και η αποχή αύξησε το ποσοστό της από το 35% στις 6 Μαϊου, στο 37,5% και ουσιαστικά ήρθε πρώτο κόμμα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η αποχή το 2009 ήταν στο 29%. Η αύξηση της αποχής ήταν ένα ακόμη χαρακτηριστικό που καθόρισε και αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σε αυτές τις εκλογές οι νικητές μεταξύ των κομμάτων είναι δύο. Η ΝΔ με αύξηση του ποσοστού της από το 18,85% στο 29,66, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε από το 4,6% του 2009 στο 16,78 τον Μάιο και χθες στο 26,88.

Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο παρέμεινε στην τρίτη θέση με απώλειες 0,9% σε σχέση με τον Μάιο, και η Δημοκρατική Αριστερά, που σημείωσε άνοδο 0,14%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπορεί να μην έπιασαν ξανά διψήφιο ποσοστό, παγιώνονται όμως στην τέταρτη θέση, η δε Χρυσή Αυγή διατήρησε το ποσοστό της.

Στους ηττημένους της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης συμπεριλαμβάνεται το ΚΚΕ, το οποίο έπεσε από το 8,47% στο 4,5%, με απώλειες 14 εδρών.

Συνεχής ενημέρωση για τις πολιτικές εξελίξεις στο NewsIt

Read More

And More